iPad Pro 2018 用家討論區(5)

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
indexing, 2星期後仲係咁先換
有冇人覺得磁鐵痴住apple pencil個度會越用越鬆
用左一個月 覺得放部pad落背囊枝筆好似容易甩出黎
唔知係咪同個袋其他野碰撞定佢真係磁力冇咁強
想問吓有冇巴打用緊OtterBox Symmetry Series 360
好唔好用? 呢個價錢有冇更好嘅選擇?
其實根本唔覺得咁設計係方便
其實係咪應該叉電先攝住,其餘時間分開放?
YouTube更新完之後,條Bar又遮住咗⋯⋯
好想出部12.9,但純粹娛樂用

心大心細緊
 買大一定冇後悔
爬返文太多買左11想轉12.9既例子
12.9 喇 用開普通版ipad 換左咁大個mon真心覺得好爽
x2
上12.9無悔
2010年用第一代ipad,己經覺得個mon好大
後來買左iPad air1,因為真係好輕同好薄

而家買左12.9睇番以前個兩部又重又細
用緊ipad 2017
好似冇乜藉口換,平時只係用黎睇下youtube 咁
而家煩緊買10.5定11好
淨係得閒打機 畫下野同睇片
大mon
9.7真係越睇越細
個mon靚好多又防反光 睇netflix youtube 一流
11貴10.5嗰少少,緊係買11
最大問題係枝筆同部pad 差電個位會燶
Reddit 好多人都有咁ge 問題
我用緊iPad Air 2 其實都算好輕同埋夠用,但係12.9真係好撚吸引 二手果啲平極都要$7000 最驚係買返嚟會唔多用,本身喺屋企都係用開27” iMac 5k搞到好少用部iPad air 2
我諗我要換iPad唔會再買9.7/10.5呢啲
點都要買大啲
有冇巴打知點解用ipad pro上lihkg唔識自己load icon同圖...我已經setting較左“永遠”顯示
有無人會用黎做remote support ?
iPad Pro + Smart Keyboard + Citrix x1 mouse
效果好嗎?

我無事喎
你係唔係屙幵左MTR Mode?
想問下唔用mon貼既話,Smart Keyboard 會唔會壓到個mon有印?
唔會
部IPAD電好似倒水咁
訓一晚教待機冇20+%
係咪有BUG?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞