iPad Pro 2018 用家討論區(5)

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
我岩岩去天才吧
係咁話係OS 問題 咁係同佢講我RESTORE 乜都試過
都話OS 問題叫我唔好信網上留言

要我係咁講先肯換部機比我
換完部機又有啲膠水跡同啲少少水跡係背面
同佢講又好彩抺得甩

見呢部又無曲又無黃水又無死點先要左佢
Apple 試下再hea 鳩我再黎轉會
咁又難攪D,我慣左Apple store 寄黎。 費事check黎check去咁煩
睇下巴打們換完後一頭半個月後仲有無異樣先算,如果無野可能完保前都要換左去

其實唔嚴重,但驚越來越勁,無左保先嚴重就pk....其實記得初初買好似無野(頭兩個月)
不過其實會唔會真係有機會真係os問題,11.1.3之前又好似真係無野
OS 問題都無辦法佢又唔比我Downgrade
諗咁多確認唔到既野,不如換過部開開心心用好過
有無人有用smart keyboard
岩岩買左覺得個 space bar 同其他制嘅感覺有啲唔同
space bar好似sticky 啲咁
係咪我問題
換又煩唔換又煩就真,換一換部機總有d野要set 過就算過backup,二來一換就翻修機,其實唔係到非換不可時先想換 ,所以最好想搵到原因先
唉..我換個幾次仲要唔係即場發現到嘅問題,走來走去幾次,換到我家陣好驚又要再煩過,佢部pro 個mon真係太易有問題
翻新機我又唔介意,都唔會賣。 總好過用部壞機
其實我發覺係好埋身個時就先會出現咁情況,懷疑因為部機無左home位個粗邊掂到d衫有靜電個味野,試又幾日先
我用緊又唔覺,打得幾爽
上網search 又有啲人有同樣問題
唔知係咪正常
我岩岩又按多幾下,個feel都仲係幾清脆

不過個keyboard 好衰,又貴又無apple care
唔明點解今次iPad Pro 問題多多
代代iPad Pro 都有換 都無今代體驗咁差
係咪個臭女人cut cost 但又賣貴價野 想賺到盡?
咪係 無諗過駛成皮野會咁,部野係好用,但qc真係差到,對蘋果野信心都下降哂
iPad Pro 9.7 Smart Keyboard recall
iPad Pro 10.5 白印

根本就代代都有問題,係睇個問題大定細
我問佢話有一年保養
我覺得去換好麻煩下
啱啱買咗條hdmi線駁電視,喺iTunes store 睇電影有聲但冇語音可以點搞
無 除非你係iPad Keyboard 右Care Plus 一齊買 先有得連個Keyboard 都係Care Plus
我部iPad 10.5都有白點問題
仲想買macbook
但怕有問過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞