冷門旅行地交流區

453 回覆
58 Like 2 Dislike
好似真係好少人去
本來想去冰島 但斯瓦巴比冰島感覺特別好多
好有興趣
地方比冰島細
勝在唔多華人識呢個地方
地處北極孤島物價就
由於有北極熊出沒所以唔准單獨出城,當地大部分行程都需要俾錢報團,所以
要去就準備多啲錢啦
Btw CHing點知呢個地方?
波蘭同以色列對香港人嚟講算唔算冷門
對年輕嗰批應該算不冷不熱
唔算
雖然相對上唔算冷門,但波羅的海三國真係好正
另外加里寧格勒我都好想去
有冇ching黎緊2月中到尾會去以色列同約旦
又或者其他中東地方
成日好驚去d無咩人知嘅地方會誤闖秘密組織嘅地方
斯里蘭卡係咪算熱門
講多次。。用國家去定冷熱門真係無咩意思 起碼我自己定義係少遊客但又有你想睇的特色野
我去中亞個時都未熱,幾乎無人去無遊記,而家就公廁化了
想去,其他中東地方仲有咩好選擇?除左以約伊朗
大路係呢啲
我之前都去過下耶路撒冷
絲打有諗過Oymyakon?
我有諗住下年一月去 因為最凍月份

行申:去左貝加爾湖
留名睇罵戰
開返個喇ching
想去 但都無勇敢去
岩岩去完烏克蘭
好似唔覺有亞洲人

野食好食又夠平
基輔市中心治安都 okay
行遠少少就俾人開袋

當然唔少得連登仔必去嘅 Chernobyl
去過波羅的海三國,在立陶宛,拉脫維亞,愛沙尼亞分別各聽過一次廣東話,所以唔好想要搵幾冷門去避香港人,避唔到嘅
我summer 去印尼未聽過
Oman??
黎巴嫩而家都多返d人去
歐洲應該得保加利亞,摩爾多瓦個啲算冷門
唔好話香港遊客,其他國家遊客都唔多
見到有人講也門同Socotra Island,我都好想去要搵傳說中既龍血樹

我見網上成功登陸既post都已經係幾年前,也門個邊情況太差。Trip Advisor有個post話諗住幾條友自己包機過去,由前年追到今年,都仲見有消息話包得成,聽講海空兩路都入唔到去

如果有人去過,或者有多d資料,希望可以分享下
見到有人講也門同Socotra Island,我都好想去要搵傳說中既龍血樹

我見網上成功登陸既post都已經係幾年前,也門個邊情況太差。Trip Advisor有個post話諗住幾條友自己包機過去,由前年追到今年,都見有消息話包得成,聽講海空兩路都入唔到去

如果有人去過,或者有多d資料,希望可以分享下

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞