冷門旅行地交流區

453 回覆
58 Like 2 Dislike
好似要包車玩
你可以睇下hakcek, 佢宜家喺納米比亞玩
lm
當年係佩特拉城撞過兩個香港人 之後就冇 約旦真係少 一過到以色列就多港人朝聖團
留名追post
巴打覺得哥倫比亞治安、人民如何? 值得去嗎?
岩岩略略睇左睇
我地去既話似乎簽證都幾麻煩,佢只係講左歐美澳國家既人點搞
香港人要搞簽證應該要去北京大使館?我check過得北京有
可能又要等好多個星期先知得唔得
邊有咁多錢同時間
想去約旦 埃及 突尼斯行撒哈拉沙漠
係容易到佢哋會自己嘅行埋嚟r水吹,吹吹下佢地就會隻手亂咁放
問題係佢哋身材都好好,個個都好大波,重要你作為外地人係屬於有錢嗰批,所以當地嘅高竇囡囡係會埋你身嘅(即係靚女啲)
ps: 烏干達係世界上性別最唔平等嘅地方之一,好多女係屋企同男人講嘢嗰時會攜帶望住佢哋講嘢
kyrgyzstan 真係咁衰?之前睇左背遊中亞好想去。

高加索三國應該點排?係未Georgia 最靚
搭單一問,塔吉克斯坦你係咪簽e visa?傳聞佢個e visa拒簽達9成。
https://lihkg.com/thread/1033744/page/1
哩個台仔去過台灣果堆邦交小國
條link乜撚嘢嚟?你係咪指Ben’s adventure? 佢去冷門國家我like但佢拍啲片好撚悶
有咩玩?
https://www.youtube.com/watch?v=PK8OsoBeD1M&t=8s
自膠原來貼錯
就係佢,想去果堆小國可以睇下,但我覺得剪接唔及ming仔
6月想去 1x日既trip lm先
洪都拉斯正
黎緊4月中會去16日阿美尼亞 格魯吉亞
格魯吉亞大啲 所以點都會去
期待mestia ushguli, kazbegi

阿美尼亞細啲 望落風景唔輸格魯吉亞
同埋人文好似純樸啲
又有sevan lake, khor virap, tatev monastery呢啲絕景
千奇唔好走雞

阿塞拜疆因為物價高啲 風景無咁有特色
所以唔打算去
係evisa,無聽過拒簽,比錢好快就批
我前年做晒研究,差買機票,但因為被人炒左,冇心情去...

自駕係王道,如果你有開四驅車落沙地嘅經驗更佳,租車可以租普通房車又或者四驅車。

p.s. 唔好唔識開車,自由行係超唔方便的。
有咩問我啦,都去過
你坐咩AIRLINE去
air astana? 幾$?
高加索長期機票高,中東二寶都唔撚減價,

不過4月中仲未溶晒雪,MESTIA USHGULI KAZBEGI仲有雪山睇既
batumi有火車>Yerenvan,不過4月唔知有冇
多謝巴打你最鍾意邊度/最想再去?
我坐air astana, 阿拉木圖轉機 5千幾每人...
搵唔到平機票又岩時間既,可能太遲book

Batumi我唔去啊,見啲景唔太岩,交通又唔近
個行程暫時係tbilisi>mestia(去埋阿布哈茲)>tbilisi>kazbegi>kakheti
然後4日yerevan,1-2日tatev同納卡共和國
大概應該係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞