冷門旅行地交流區

453 回覆
58 Like 2 Dislike
transit visa唔知要等幾耐先有
中亞d官員做野好hea
貝加爾湖算唔算冷門
熱得死人啦。

香港仲要有直航。
李健捧紅左佢
啲人做野慢到仆街 三吹四請先逼到佢哋做野
有無人去過古巴
不丹好似一定要跟團
仲要唔平
係呀
應該得北韓同不丹一定要跟團
我上次個團hkd 18,500左右
包晒visa同秦國到不丹機票(但唔包小費同香港到秦國機票)
去西藏/尼泊爾/印度再join團應該平一截
仲唔洗強制收濕鳩小費
同時玩多個國家
我目標都係剛果
但要請當地軍人私人保鑣
加埋入場費 visa 各樣 貴到hi hi
victoria falls 唔難去ge, 係機票貴(~HK$8000)嗰度係旅遊區,有唔少酒店同 local tour 去book

剛果就真係難,政局亂治安差 想睇山地大猩猩可以去烏干達,盧旺達,熔岩湖就埃塞俄比亞都有
但lava lake 剛果嗰個最大 夢想嚟
利申火山撚
伊朗而加無左airasia是咪得俄仔加中東三寶?個貴好貴
應該可以報團係盧旺達帶你過境唔洗visa去Goma 上Nyiragongo
應該係報團個陣幫你搞埋visa 先岩
air astana
個virunga national park上年唔係因為有遊客比人綁架close咗咩?定而家已經開番?
哇 原來咁危險 咁要等安全返先去喇
好似有兩個英國遊客比人綁架,但一兩日後就放番出嚟
我上年諗住去,黃熱針都打埋先發現佢話因為呢件事唔開門
咁慘
不過黃熱針有10年期限嘛
啱啱上官網睇原來今年年頭開番,但11月底先有個員工比民兵殺咗 睇嚟都仲係亂七八糟咁
黃熱病針 而家係for life
比起上面其他巴打講GE
自己想去GE地方唔算好冷門,但香港都係冇咩人去
MOLDOVA (最少人遊客GE歐洲國家,沒有之一,但D女同D酒都唔錯,仲可以去埋俄佬傀儡國Transnistria

MONGOLIA
想去騎馬住蒙古包

JAMAICA
想搵下BOB MARLEY足跡

CUBA
超想去GE國家TOP THREE ,好鍾意有陽光海灘音樂,人又熱情GE地方,同菲律賓差不多

由於自己想去晒東南亞、歐洲同南美所有國家
所以想去曬TIMOR LESTE 、LAOS、PARAGUAY、ARMENIA、MACEDONIA、MALTA呢D冷門國家

最後一定要提,小弟最想去GE旅遊地方第一位
GALAPAGOS,都係好冷門,上岸之前仲要做隔離措施
https://www.mnn.com/earth-matters/animals/photos/14-unique-animals-of-the-galapagos-islands/distinctive-wildlife
MOLDOVA 歐洲窮國
CUBA都係
唔計飛過去個程,D錢都可以好好洗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞