冷門旅行地交流區

453 回覆
58 Like 2 Dislike
一個月唔夠。。。。起碼三個月
岩岩旅行遇到個香港人一條友去左應該五六年環球旅行,用左兩年玩歐洲,屈撚到。。
我都知 所以今次辭職真係好機會,靠請AL冇可能去到
但自己一個真心有時孤單,最長獨遊試過半個月,勉強頂到咋
有錢人定點? 一個人玩5年真係不敢想象 淨係錢都唔知點出
無女的話去幾耐都得
去冷門地最大困難真係partner 難搵
岩岩散左
條友話用左十幾廿年搵錢
之後夠就一直去。。。五年係我同佢傾左一陣的保守估計。
去旅行易識女,加油
我去親都單獨識到同女玩
佢冇牽掛?
之前我都識左個日本人,年紀50幾,話連屋都賣左一個人去旅行,我識佢個陣出左黎8個月
但咁灑脫我都唔敢問點解
我識個個 。離左婚

佢好撚形,浪子咁
Plan 左去 Cook Island
呢個真
我試過同朋友講去摩洛哥,佢地居然話你去嗰度做咩,去娶老婆,我心諗屌你
所以會唔會一個人去
Agger
熱門旅遊國家都有好多少旅客嘅地區
日韓台泰英美澳加嗰啲都大把
上年7月去完堪察加,11日洗咗8k~10k左右,不計機票,hk-vvo-pkc坐s7

join local tour好多都得俄文,有英文貴好多,要特別請個翻譯

火山好正
去到join truck tour (overland tour), 全露營, 可以玩埋周圍國家, 上年4月由namibia玩到cape town 2星期 1700usd
1700usd咁抵
個半月玩完中亞5國,開頭驚夠時間,點知有時間多,除土庫曼,其餘4國evisa or free visa, 宜家土庫曼易簽好多了
3.8kg的皇帝蟹 3000rub
不過係冰鮮,無新鮮咁好食
覆錯,應該係kamchatka
巴打如果我到時有visa問題可唔可以問你?
利申得特區
諗住半skip哈薩克,幾日就走,土庫曼跟佢Transit visa比盡5日,留4個星期玩3國
3月去高加索三國
可以,我都係用特區玩,因為要伊朗出,bno搞唔到visa
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞