冷門旅行地交流區

453 回覆
58 Like 2 Dislike
我個團計埋我得5個團友,加1個guide,1司機1廚師,如果玩長d, 除返開平些,可以幾星期至幾個月

日日坐呢架改裝車

本來想自駕,搵唔到腳
無呀,咁貴,我backpack咋
直升機多數係去睇熊同地熱果度
去火山途中有見到熊,不過勁遠
thx!!!
我見俄國國內飛堪察加都好撚貴
點搵團友?
我識個俄佬係個度做旅行社
佢話基本上10k左右係正常
而且好難唔join團
10k !?
你機票使左幾多?師兄一條友去?
無去過
都係佢同我介紹自己做咩個陣聽番黎
機票都應該唔貴
佢話有時會有平機票黎香港旅行
堪察加超有興趣,師兄係喺邊報十幾日既團?
另外上網睇過好多都係行山團,體能要求係咪好高
西藏雖然熱門,但係阿里北線唔多人去啦掛
LM,去神山
上面留言有share網址
要帶行山杖去,tour未必包

堪察加就係出名火山,梗係要行
Mutnovsky (唔難,係坐車耐,chok到訓唔到,行雪路)

Tolbachik (4日行程有2日半係坐車,單程十幾個鐘。。guide行得快,好辛苦跟上,行雪路,乾咗既溶岩(經典位),火山灰,石頭路,keep住上斜,中途分2路,有力氣就上頂,無就去周圍探索 (都要行好耐)

超大片溶岩路,早2年黎可以溶岩bbq

除咗火山我仲去咗漂流,騎馬, paragliding,出海。

另外有鈎魚tour, 直升機睇熊, day tour一般成千蚊日
留意s7, 多數海參崴轉機
另外有fd就經北京過去
唔洗搵,你join團咋嘛
www.tourradar.com
呢度睇tour, 格價, 有露營有住酒店
坐車坐到傻
最好2車一齊出,其中一架車有咩事都有照應
好想去薩摩亞 chill到仆街
好多大陸人去左
正撚到仆街
你咁講,咁應該都無乜地方冷門
就算中亞,fb d page都已經有搞旅行團

只有一係去D 無人區,好似大陸可可西里羌塘果頭
一係去D 無人敢去既地方,例如中非,也門

不丹其實都算冷門,雖然多人講,但係真係去過既我估唔算多
去食支blunt
本來今年2月想去
儲唔夠錢,唯有等下年
中亞係熱左dddd,但香港黎講都仲算大冷門
我諗9成9香港人唔會數得齊5個國名
中非也門呢d世界黎講都叫究極冷
敘利亞依家唔知點,大馬士革係咪叫安全?
嚟緊6月頭去一個月:土庫曼,烏茲別克,哈薩克,吉爾吉斯

求交換tg https://t.me/Sonyma9fan
想去圖瓦努多啲
無用tg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞