做院舍藥房 你問我必答

564 回覆
7 Like 2 Dislike
成績都好緊要㗎 即係唔係話叫你好高gpa 基本一定要有
實習都要留低個好印象 兩樣嘢相輔相成
入唔入到HA或者私院 主要係睇實習表現?gpa唔係咁重要?

明白!第一個sem 3.3幾 keep住應該可以?
諗起要出實習就好大壓力

諗起要出實習就好大壓力
sem1咁簡單 3.3窄d喎
後面難好多

係啊 SP1好難 希望今個sem gpa過到3啦
絕對唔係 私院無話唔好 有啲院出價仲好過NGO 我覺得最緊要學到野 同埋睇你追求啲咩 有啲人追求安穩唔使返禮拜六日 價錢對得住自己 咁咪覺得OK囉
相反人際方面 HW純粹保持友好關係就夠 反而rn en大家保持好嘅合作關係我覺得比較重要

我覺得好睇間院好唔好
每間院都有好同唔好 有啲可能你聽個名幾好但係入去就價低又做到狗咁 低人工我都試過 但要keep住個心態同一定要自己跳上去
絲打有冇係私院做過兩年然後去in津院
唔洗2年 津院都照收啦
你見工個到消息如何
過3 會容易啲入私家wo
聽日先in
最近做野仲要忙到仆街
返到屋企都好攰
唯有今晚再溫下d藥算
老人院藥房既程序都驚miss重要野唔記得講
睇黎都兇多吉少

諗起要出實習就好大壓力
sem1咁簡單 3.3窄d喎
後面難好多

係啊 SP1好難 希望今個sem gpa過到3啦
過3 會容易啲入私家wo

我以為入私家要3.8 3.9咁勁先得
過3應該係基本 希望keep到la
入公立最睇既係你實習表現 同加少少interview表現
GPA佢地唔care 只要你pass就得

竟然
實習個陣 d師傅係米會問書架?
其實正正常常冇咩大錯就OK
加油盡力啦

竟然
實習個陣 d師傅係米會問書架?
其實正正常常冇咩大錯就OK

聽講係要突出博表現 等d人記得你 先大機會請返
又唔洗 咁做咪仲大Risk令人生厭
佢in我既問題居然好似你呢6樣咁
問我做私院個工作模式係點
有冇買過藥
知唔知點棄藥咁
因為果道都係有醫生
但冇pharm
真係多謝絲打你既貼士
不過in完真心覺得in咁多野今次最有信心
之前in temp ser都比人問到口啞啞
而家叫做有少少工作經驗答到人
終於叫有返d自信
不過好驚冇offer
見到我對上一個in係港安既現職ser
話因為唔想輪班而唔做私院
睇得出係勁人
而我又岩岩grad 實比人屌打
問過佢話請你既話2個禮拜內會打返比你
絲打等電話等左幾耐架
港安都黎in lol
查實你in邊間先 有冇話有機構名可以估下?

又唔一定 始終老人院有自己運作 佢都想請過喺老人院做過概人概

我試過過咗兩個禮拜之後再打嚟問仲有冇興趣
屌你 間間都係問呢啲㗎😂😂😂😂😂😂
院舍可能係
In醫院既ser比人問過我d政府政策題
又比人challenge 過藥既問題
又比人問過處境題
所以我唔敢肯定間間都係咁問
Btw day2 冇任何消息
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞