[互動故]我要做車手!(4)

981 回覆
116 Like 0 Dislike
襯著等待Ella到訪之際,我大約有五分鐘時間準備。

先把掃間內的雜物移走吧,

再來就是稍為佈置一下房間,

我印象中浴室還有剩下一點母親買來淋浴的玫瑰片,

就把玫瑰片撒在床上吧。

萬事俱備,只欠Ella!

「叮噹~」門鈴響起了。

我馬上九秒九跑到大門位置。

一打開門,隨了Ella的身影,還多了四五個素未謀面的年輕人...

「妳帶咁多人嚟做乜...」我此刻的表情應該是「唔撚係掛.jpg」。

「咩啊?唔係你話玩board game咩?」Ella一臉疑惑。

「我係話扑...game啊,無錯...」我很想大叫「我係話扑嘢啊!」,但鑒於門外人多勢眾,我只好把話收回...

「同你介紹,呢個係我外國讀書時嘅同學XXXX...」我已經神不守舍,沒有認真聽下去了。
------------------------------------------------------------------------
[本次沒有選項]
播住東京熱玩board game
群交
加速
唔爭在玩多p
又挽大富翁呀?
Ella帶來了大富翁、生命之旅等多種桌上遊戲。

我心中不情願地跟她和她的朋友玩了一個下午的桌上遊戲。

晚上時份,Ella的朋友全都盡興而歸,

應該就只有我一個人沒有盡興...

「B~做乜玩咗成日都唔太開心咁?」家中只剩下我和Ella。

「無...無乜...」我草草敷衍一句。

「怪怪地咁...玩咗成個下晝攰攰地,借張床嚟瞓陣,一陣一齊食宵夜!」Ella說罷就自行走到我的房間。
------------------------------------------------------------------------
A:馬上走進房間
B:先沐浴
C:自己到街上逛逛
D:煮宵夜
A
A
a
A
A
b
老老豆豆 我唔信ella真係咁天真唔知咩事 煮定宵夜填完肚大戰啦

C
老老豆豆 我唔信ella真係咁天真唔知咩事 煮定宵夜填完肚大戰啦

D

D
a
D
a
投票結束
除左褲 重甜唔該
「啊!」Ella在我房內大叫了一聲。

「乜嘢事!?」我馬上跑進房間查看。

「做乜房入面會有咁多玫瑰花瓣架~」Ella問。

「Er...Er...」一時間我不知該如何回答。

「你係唔係收埋咗其!他!女!人!」Ella馬上變臉。
A:「無...無啊!」
B:「留嚟同你用!」
C:「我諗住聽日借間房俾朋友用。」
D:「係!」
成班柒頭揀D要扑嘢
炒曬車俾樓主撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞