[互動故]我要做車手!(4)

981 回覆
116 Like 0 Dislike
加速
另一邊廂...

「其實佢唔係你想像中咁嘅人,當中應該有啲誤會~」Ella春肥黃說好話。

「...問題係究竟有幾變態嘅男人先會著得起呢套嘢?」Yanki回應。

「其實我男朋友都著過,套衫係我架,借俾佢哋玩下咋~」Ella繼續「兜」。

「...」Yanki依然態度強硬。

在Ella和Yanki交談之際,我跟肥黃已經把爐透好。

準備燒烤之際,突破有一名小朋友跑到附近大哭...

「嗚...爸爸...媽媽...你哋去咗邊?」小朋友邊哭邊叫。

正當我和Ella準備安撫小朋友之際,

肥黃卻突然站起來並走到小朋友面前,

「小朋友唔好喊,等綾波麗姐姐陪你搵爸爸媽媽!」肥黃向小朋友說。
------------------------------------------------------------------------
A:阻止肥黃
B:由肥黃試試

[請慎重選擇!]
另一邊廂...

「其實佢唔係你想像中咁嘅人,當中應該有啲誤會~」Ella春肥黃說好話。

「...問題係究竟有幾變態嘅男人先會著得起呢套嘢?」Yanki回應。

「其實我男朋友都著過,套衫係我架,借俾佢哋玩下咋~」Ella繼續「兜」。

「...」Yanki依然態度強硬。

在Ella和Yanki交談之際,我跟肥黃已經把爐透好。

準備燒烤之際,突有一名小朋友跑到附近大哭...

「嗚...爸爸...媽媽...你哋去咗邊?」小朋友邊哭邊叫。

正當我和Ella準備安撫小朋友之際,

肥黃卻突然站起來並走到小朋友面前,

「小朋友唔好喊,等綾波麗姐姐陪你搵爸爸媽媽!」肥黃向小朋友說。
------------------------------------------------------------------------
A:阻止肥黃
B:由肥黃試試

[請慎重選擇!]
B 希望佢唔好俾人當痴漢
A
B
A
A!!
B
條女見到肥黃咁有愛心應該會加返分掛
B
B!
B
A
B
都冇乜好輸
B
B
投票結束
BBBBB
「喂...」我準備起身阻止肥黃。

「喂...」Ella也回應我一聲「喂」,阻止我阻止肥黃。

「哥哥,你係邊個?」小朋友問。

「我宜家係綾波麗姐姐~」肥黃刻意調高聲調扮演女聲。

「綾波麗姐姐你會陪我搵爸爸同媽媽?」

「當然會!」

小朋友環看四周,露出不安表情:「周圍好多唔識嘅人,我好驚啊!」

肥黃俯身摸著小朋友的頭:「有人敢蝦你就等姐姐嚟教訓佢!姐姐教你點趕走啲壞人,跟我一齊做!」

接著肥黃伸出右手大喊:「AT力場全開!」

小朋友也跟著一起大喊:「AT力場全開!」

「就係咁啦!好叻仔喎。」

「嘻嘻~」小朋友由哭轉笑。

跟肥黃做了多年老友,雖然他粗心大意,而且也沒甚麼主見,不過在愛心方面他一定是我們當中之最。

「姐姐係佢朋友嚟,我哋一齊同你搵爸爸媽媽啦~」Yanki走到肥黃身邊。

「妳...」肥黃看著Yanki。

「嗯...幫咗小朋友先再講啦。」

肥黃和Yanki帶著小朋友在燒烤場四處搜索...

燒烤爐前只剩下我和Ella。
A:燒烤
B:問問Ella對此事的看法
C:在心中向愛情禦守祈求保佑肥黃
C
今次三個選擇完全可以同步進行...
C
C
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞