[互動故]我要做車手!(4)

981 回覆
116 Like 0 Dislike
D
D
a
d
D
D
D
D
全部都D
D
D
「AT力場全開!」我也舉起右手一起呼喊。

「點解連你都癡埋線?係唔係俾佢傳染?」Yanki顯得更為驚恐。

「佢哋...頭先幫我手綵排話劇...太投入...抽唔到身啫...哈哈...」Ella打完場。

「我唔要同呢個變態佬坐,唔想俾佢傳染,我坐後面...」Yanki面如死灰。

因此,我只好轉為跟肥黃坐在車頭,Ella跟Yanki則坐在後排。

「無啦...無啦...」肥黃在碎碎念。

如斯場面,讓我感到更為內疚...

由大埔到新娘潭的這趟車程,整個場面彌漫著尷尬氣氛,

我和Ella很努力希望把氣氛炒熱,肥黃和Yanki卻依然一言不發。

不管如何,我們來到了新娘潭燒烤場,順利找到了位置...
------------------------------------------------------------------------
A:要求肥黃透爐
B:先和大家一起玩破冰遊戲
B
A
A
今日無望架啦
肥黃聽收皮 good job LIHKGBoy

Btw,b
B
B
B
肥黃有呢啲朋友真係
b
b
投票結束
「燒嘢食前不如我地先玩一陣蓋棉胎!」我把事前準備的撲克牌拿出。

「好啊,還掂都仲未好肚餓。」Ella附和。

「...好啦...」Yanki回應得有點勉強。

「...」肥黃早已魂不守舍。

蓋棉胎適合四人遊玩,又可合理製造肢體接觸的機會。

看著Yanki和肥黃,讓我感到現階段看來,這個遊戲對他們完全沒有升溫作用...

一陣遊玩後,失望透頂的肥黃獨自前往透爐。

我向Ella打個眼色,示意她盡力向Yanki說說肥黃好話。

襯著肥黃獨自透爐之際,我把身上的愛情禦守偷偷放到他的褲側袋。

「...做咩?返去同佢哋玩啦...」肥黃快要哭出來。

「兄弟,我嚟幫你手啦...」看來這次玩過火了...
------------------------------------------------------------------------
[本次沒有選項]
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞