[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(15)

1001 回覆
37 Like 4 Dislike
龔雞以外又一個花名,點解阿龔啲花名全部都同動物有關

睇返噚晚live stanley仲好似病病地,咁挨法唔病都難 保重身體同早日康復呀
喉嚨痛都仲要食薯條
標題感覺係cls嘢
個名似個人主線?
都覺得係cls劇情多過虐
(通完頂又要感冒再開工好辛苦
Stanley delete咗 快閃劇透係咪新玩法

龔燁你收工快d返去食藥休息ah
會唔會係要幫手照顧nikita或者啤啤咋
斷估阿龔都唔會對阿水以外嘅女點嘅,
最多口花D。
照顧啤啤可能大D ,潔癖龔唔知會唔會又準備全副醫生裝
見到標題我認為阿水覺得阿龔口花花成日撩女,週圍播種嘅總監大人終於遇到個囡囡誤以為對自己有意……

以下FF:
羊羊向水詢問有關龔的一切,阿水起初以為羊羊只想討好上司,因此跟他說了龔燁的喜好。最後羊羊問水現在有否拍拖和有沒有意中人,水雖然腦海閃過龔的樣子但卻向羊表示沒有。初戀cafe內羊羊向龔送出禮物並相約食飯,龔留意到坐在另一邊的水一直望向自己,遂答應羊羊並大聲說出約會地點,當晚水果然在約會的餐廳出現並坐在一角遠處觀察著,龔知道水在場故意向羊羊大獻殷勤,水看在眼裡感到不是味兒。翌日水在cafe看到龔正在和其他女同事說笑並態度親暱,之後向龔質詢為何要背叛羊羊,龔知道水誤會自己與羊拍拖向水反問為何要這麼緊張他的事,水猶豫一下然後說是不想看到好姐妹受騙。水跟羊說看到龔像“狗公”一樣到處播種對她並非專一,羊跟水解釋龔約她吃飯並非交往而是上司答謝下屬一直以來幫忙,龔向羊說自己已有心儀對象只是時機未到所以並未向對方表白。當晚水想起龔多次有機會但都沒有向自己表白,看著雙下巴天使心中百感交集。

唔覺唔覺F咗成集 可能我太想睇阿水視覺,用呷醋去帶出阿水嘅想法,就算未寫到龔水一齊都可以加強水對龔嘅感覺。而家多數都寫龔幫水然後水知啲唔知啲咁,即係點先?所以我好想有集展現多啲阿水嘅想法出嚟
終於有個人主線 (睇個名應該係?
睇名都似係cls劇情
可能真係照顧狗
係Wor, 諗唔起有啤啤和nikita
上次班sales妹妹睇完佢打波又抄佢牌又成班fans咁龔燁都零反應點可能係狗公
照顧啤啤都應該要full gear
啤啤殺傷力可能勁過阿笨
講真係照顧狗都得喎,但似要照顧nikita多啲,因為大小姐仲係唔多like阿龔,因一啲原因懲罰佢照顧nikita同佢啲BB一日,阿龔請求同樣有養狗嘅阿水幫手 一定又甜又好笑
掂啊
我鐘意呢個ff

快閃劇透咩玩法
"初戀cafe內羊羊向龔送出禮物並相約食飯,龔留意到坐在另一邊的水一直望向自己,遂答應羊羊並大聲說出約會地點"
呢個劇情 如果真係咁做應該又會升級做究極級威龍自殺王
雖然好似幾好笑,但係為左吸引水水注意而去應約,又唔係幾好。
我覺依家好似處於曖昧情況下最麻煩個位,明知對方有意,但又怕行前多一步會令眼前嘅關係無咗。

對水嚟講,463嘅事點都有影響,就算再相信阿龔有苦衷,但阿龔又無俾原因,行為上又唔係唔鐘意佢,如果行多步點都怕再被拒門外一次嘅,所以睇定D(前提佢心底覺阿龔真係好啱feel嘅對象),願意去等。

而對阿龔嚟講,傑叔未出現,仲敢再下巴輕輕咩。但見阿水仲有俾機會,又唔想放手,又係等。

二個都將對方放喺心度一個重要嘅位,唔敢坦蕩蕩咁傾(正如馬安珊講2個都抑壓),只係俾哂singal對方想對方行多步/知自己無放棄。加上之前miss 2次時機(加埋3連撃就3次),點都淆下次再表白係最後機會,要一擊即中,咪拖拖拉拉等時機
我都覺得關狗事,愛回家應該唔會直接用狗公做集名
定係純粹想講阿龔唔係屬雞,係屬狗?
一直都係Rebecca搞錯
唔覺得龔燁會咁樣
佢賤但應該有底線
玩弄人地感情我諗佢都唔會嘅

但個輪盤佢好似都唔係企係狗度
定係想reset返龔燁個設定等佢同阿水個年齡差距冇咁遠?
雖然好似冇乜必要
岩岩有專登睇過個輪盤
佢應該係企左係鼠到(?) (因為條尾勁長)所以應該唔關事
不過呢集會擺係新年後無耐播,所以關於生肖都有可能?
但雞同狗都只係差一年,應該唔洗專登reset掛
狂狗衝去睇
有蘇師傅系度 有可能系二太/Jenny/大龍生 搞D 活動出來
唔知咩根據生肖算命再穩今年的吉祥物之類?(再搞多鋪secrets angel都可能)
有冇講到水水生肖?如果系屬鼠的一切都都合理
唔系既可能又會有D cls既野出來(可能會有人做左d野跟住龔誤會系水水做既 or 調轉)
點都好以上純屬FF
只系希望唔好再吞無謂的玻璃渣(合理的玻璃渣還可接受)
同埋Stanley系新年熊家合照出來之後(可能一兩日左右) po左同Max & Jenny 既 IG story 合照 唔知會唔會關事(當時以為系龔燁再埋二房堆 唔知系咪)
阿水今年32,係虎/兔
睇Stanley之前啲IG story 見到呢個look
真係好好睇好charm

但好似無乜點見過呢套西裝

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞