[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(15)

1001 回覆
37 Like 4 Dislike
要開香檳慶祝!
題外話,覺得啊水今日下半集嗰件冷衫好好睇
太好了,希望之後的劇情天精彩,長做長有
好嘢有得繼續睇
有得睇番太好了,謝!
阿龔突然為自己未來感到不安
熊家時不時都要攬炒...呢位自殺王自求多福了
呢個樣好可愛 好少見精明的總監大人嘅呆樣
昨晚睇我都係第一時間想到這個
+1
睇嚟總監大人覺自己入硬熊家
大家好啊,之前話過手痕想寫下龔水嘅故仔,岩岩po左去講故台,大家有興趣可以去睇下,留個名 會陸續更新

(龔水) <若躲不過燁緣>
https://lih.kg/974675
彈珠臺
睇咗,很好等你更新
之後唔會架啦 期待下
呢個Title
最近同阿龔一樣OT到癲咗,居然完美錯過琴晚sweet到核爆嘅工水

天真水同世故龔呢對凹凸組合嘅職場戲碼永遠係我最愛亦都係呢pair嘅獨特魅力所在,可以話係佢哋最理想嘅相處模式,嗰啲火花四濺抵死又有feel嘅辦公室日常互動經常睇到人嘴角不自覺上揚好鬼滿足 同時亦一再印證佢哋絕對係對方嘅Mr & Mrs right,會令對方變成更好的存在呢點真係好正好窩心 其實世故龔由一開始已經不斷企圖或意圖去點醒天真水呢個傻婆㗎喇,換轉其他人阿龔真係睬佢都有味啦,所以阿水起佢心目中根本從來都係有"啲"地位嘅,一齊回顧下

(with more to come for sure )

BTW我覺得佢哋兩個宜家好似進入咗comfort zone咁,唔想打碎曖昧希望所以唔敢更進一步,於是最近一直擦邊球享受下似是而非嘅「好朋友」模式就算。現實中如果兩個人真係去到呢啲stage又冇咩大件事發生嘅話其實可以一直拖拖拉拉咁last好耐 不過諗諗下自己咪又係同佢哋一樣,想繼續睇互撚日常多一百幾十集但有時又想干干脆脆痛一次換嚟有突破位,內心確實係好矛盾下嘅
sorry,㩒錯負評。
好鍾意佢地宜家相處方法,但又想快啲見到佢地係一齊,想睇下又會擦出什麼火花
講得好中啊
佢地已經成為對方心目中放鬆 舒服嘅存在咁

作為職場食物鏈底層
有時都羨慕阿水身邊有個咁嘅人 去提點自已
唔一定係要男朋友 單純好朋友都好幸福
雖然龔水唔係單純好朋友

Btw一張張cap圖show到阿龔越來越靚仔
講得好好
睇返第一張,好命中注定嘅感覺

當初亦只係得阿水一個睇穿阿龔份人,其他俾佢跣嘅都唔知乜事死。而阿龔亦一開始睇穿阿水。二個喺對方面前都不期然表露出真正嘅自己
「令彼此成為更好的存在」,呢句真係好正!能夠遇到並且身邊有一個這樣的人,其實真係好幸福的事。
一凸一凹,一個世故,一個天真,在相處中,潛移默化著影響著彼此。一個曾經認為世界上沒有好人的龔,遇到一個眼裡基本上沒有壞人的雙下巴天使,讓他開始對人產生信任,默默守護呢個天使,其實也是守護著他眼中難得的美好....
不過我想無論點,阿水在職場上的天真應該點唔透架啦
一開始龔燁個頭好塌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞