[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(15)

1001 回覆
37 Like 4 Dislike
等你recap
我要loop十次今集
阿水開緊live
講起珍珠奶茶,個信物list係咪又可以update
蟹: 下次龔水50X
今集個ending scene好似「唔係我啊」同「沒有最大」嗰兩集咁,好有以前龔水feel但又昇華咗。
阿龔你呢個計劃通又望住水水偷笑啦
仲有古惑公文袋
新年前
今集將阿水嘅人設發揮得淋漓盡致
睇睇下真係覺得阿水啲性格真係好撚似自己
個list宜家長到咁,都係等開新post先update
反正呢度好快爆post
其實今集根本就係龔水
本身仲以為得幾幕過場,但佔唔到龔水戲份佔咁重!
睇到我忍唔住邊睇邊姨母笑
最尾仲要完全係情侶去拍拖既氣氛..好正呀呀呀呀!
雖然下次既龔水主線有排等
但係呢集應該都夠我頂到架啦
其實係咪唔同人set 一時勁高一時勁塌
好同意,我已經自動唔當聖誕個集係主線
今集都好多接龍其他同事穿插,甚至可以話係尋寶圖主線
但係工水同接龍兩邊balance得好好
等成2,3個星期
一定有其他過場
嗰集似公司線多
阿工比阿水更了解阿水
近排過場都好高質
今集簡直就係最完美嘅工水 又有意思
阿工賤中帶甜 好耐冇見過
anyway,久違了的recap

1. 尋寶圖想阿水心情好,就努力啲助龔啦
2. 作為返工狗,見到廢柴同事真係會好燥
3. 阿叔中意講老話呢樣都連埋戲
4. 阿水又呷醋啦 但係見到阿工撩廢羊我都好想嘔
撩Isabella我又覺得好buy
5. 今集阿工瘋狂嗌媽小姐

6. 仆街Peter同Andy同一部門架咩
7. 鐵面陳滴汗笑死我
8. 阿工今集完全係男朋友教導mode全on 真係冧死人
9. 阿水一手拉住阿工唔好入尋寶圖個下好熟手
10. 兩個人偷聽個陣真係好有夫妻相

11. 阿叔講食蕉連皮同大學咁教你架
12. 阿工一聽到食蕉連皮又偷笑
13. 不能說的秘密個陣,阿工見到阿水喊,比咗條手巾人就走咗去
今次已經昇華到去買埋咖啡花咁多口水氹返人
14. 阿蟹嘅委屈戲,眼淚汪汪咁,真係做得好好
15. 阿工會點評核水水?梗係極佳極佳同極佳啦!

16. 工水同台食飯又哄到咁埋
17. 大小姐咁樣都有過場 阿清驚乜嘢要自費姐
18. 「我哋熊家最叻係咩呀?攬炒呀!」 咁樣都連到戲,真係要讚下編劇 唔知二女婿聽到之後有無個心離一離呢
19. 古惑的公文袋
20. Isabella越嚟越搶鏡

21. 「Mary姐,乜你咁鍾意入人哋Office架咩」 咁樣又連到戲,又要讚下編劇
22. 其實今集大小姐對阿工都唔係好敵意姐
23. 阿工禁低阿水個下
24. 阿工知道阿水意氣用事一定會後悔,即刻幫佢拎返份表,證明佢真係好了解阿水 係賤精獨有嘅貼心
25. 「死死」

26. 阿工點醒尋寶圖班友仔氹返阿水,又係賤精style嘅溫柔 好冧呀
27. 今集賣鉅記賣得幾好
28. Baby Blue果然心情特別好
睇完阿蟹live
不斷有人問龔水
從由水水角度評價阿龔
到新年點解阿龔呢個普通同事會上熊家
再到劇透

阿蟹比我感覺,好心密,好官腔

“阿龔啊,比較熟嘅一個同事”

慢慢睇落去呢位龔同事嘅造化...
睇完阿蟹live
不斷有人問龔水
從由水水角度評價阿龔
到新年點解阿龔呢個普通同事會上熊家
再到劇透

阿蟹比我感覺,好密,好官腔

“阿龔啊,比較熟嘅一個同事”

慢慢睇落去呢位龔同事嘅造化...
佢預咗大家問
我唔介意過場,佢地過場都好sweet
但最後阿龔英雄救美,頭髮搭哂落嚟
今集係完全表達到賤精其實好了解媽呢空既呢一件事,
同之前既水水好相信阿龔有哂呼應。
一個好了解對方,
一個又無限度咁相信對方= 可以直接跳step 結婚啦
之前454 我都loop左十幾次,
睇怕今集可以翻個倍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞