[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(15)

1001 回覆
37 Like 4 Dislike

電髮啫,阿龔咁重視個頭,
阿水肯問嘅,實借錢俾佢去salon架喎
龔燁自己幫阿水剪/gel可能仲好睇
阿龔以前落尋寶圖都會搵啲藉口好關阿水事嘅財務報表
宜家直頭連搵藉口都懶,粒聲唔出直接出現
唔講仲以為市場部搬咗落7樓
唔係市場部搬咗落去
得佢一個個位搬咗去死死度啫
因為羊小姐會做晒
楊洋就慘啦
咁阿水咪唔駛成日偷入人地office房囉
水水個頭

我諗起愛回家嚴謹屋企有張salon洗頭凳,阿工咁姿整可能都收埋一張,水水可以上門服務
咁群姐咪冇得笑mary姐囉
係時候影下阿龔間劏房
死啦我有啲想阿水個頭連戲俾阿龔睇到 因為個頭電懷咗正常係唔可以咁快又電過,記得之前有集講三太電咗爆炸頭連咗去下集度
阿水差唔多日日都有戲份
如果真係連
應該會笑到公司班人癡線
其實尋寶圖係咪已經有個預左比阿龔
我岩岩屋企人都忍唔住講
點解個龔燁而家成日無拿拿落左黎
同埋今集阿龔同david 講起熊家野既時候,兩個人既反應專登要俾大頭,仲要兩個細細聲討論
唔知點講,但睇到呢一幕有種兩個人已經好有融入熊家一份子、已經變左做未來一家人既feel (一個係未來二嬸,一個係未來姪女婿)
因為個頭,阿水星期五無返工匿咗喺屋企。
星期日成個熊家出去飲茶,都唔敢一齊去,心諗:個頭咁,俾人見到實笑死啦。

正當一個人喺廳發霉,諗緊點搞返好個頭可以返工嗰陣,聽到門鐘響。

水:龔燁?!(秒速想關門)
龔:(即好熟手咁手擋住道門)
水:又點呀?
龔:見你無返工,二晚都唔回msg,人間蒸發咁,咁啱行過呢頭咪嚟睇下你點囉。二日唔見,變咗野人呀你。
水:唉,唔好提啦,入嚟先講⋯

—-
盡咗力,跟住未諗到 ,大家有興趣就接力啦
第一屆非官方「我最喜愛龔水出街衫」人氣投票結果發表
今次一共收集咗194個responds,首先係阿龔篇

第十名:悠閒裝No.3(粉紅色衫白色Tee)

第九名:運動裝No.3(籃球衫)

點解排名會咁低㗎

第八名:悠閒裝No.2(灰色衫白色Tee)

第七名:聖誕開工裝

希望呢套衫唔係聖誕限定可以多啲出啦

第六名:悠閒裝No.4(綠色衫白色Tee)

第五名:悠閒裝No.6(深色襯衫)

第四名:哈爾濱裝

終於嚟到緊張嘅最後三強啦,頭三名會公佈票數
第三名:哈爾濱裝(睇雪ver. with寶劍頸巾)(61票)

估唔到哈爾濱裝無緣爭第一名

第二票數大幅拋離第三名,而且同第一名票數相差無幾,究竟係邊套衫飲恨得到第二名呢

第二名:悠閒裝No.5(間條襯衫)(90票)

唔通係情侶裝嘅威力

第一名:聖誕開工裝(with長外套)(96票)

呼聲好高嘅韓國oppa裝贏咗寶劍睇雪裝同情侶裝成為第一位

唔知大家嘅心水有冇入到十強呢?
p.s. tree gun睡衣一件都入唔到圍
tree gun心諗你哋個個都唔識欣賞佢啲fashion,都係得二女婿阿龔一個知音人
稍後再公佈阿水篇,第一名大家絕對唔意外
太長就唔quote啦
水水嘅出街衫第一名係咪聖誕老人呢
第一唔係cosplay系列
莫非哈爾濱
其實我一直覺得阿龔啲悠閒裝好睇過西裝 色彩配搭好好睇
韓式長褸真心型
期待水水服裝篇

有聲有畫面系列
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞