[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(15)

1001 回覆
37 Like 4 Dislike
二個喺對方面前都不期然表露出真正嘅自己

Agger
見到ig有劇評講話唔鐘意水水對住阿龔太過串,惡言惡語
我反而覺得呢個先係阿水嘅真性情,係阿龔面前毫無顧忌做自己做自己,即使阿龔完全知道阿水啲臭脾氣,又硬頸,仍默默stay係佢身邊,呢種絕對係龔水最佳相處之道,兩個互屌
最近同阿龔一樣OT到癲咗,居然完美錯過琴晚sweet到核爆嘅工水

天真水同世故龔呢對凹凸組合嘅職場戲碼永遠係我最愛亦都係呢pair嘅獨特魅力所在,可以話係佢哋最理想嘅相處模式,嗰啲火花四濺抵死又有feel嘅辦公室日常互動經常睇到人嘴角不自覺上揚好鬼滿足 同時亦一再印證佢哋絕對係對方嘅Mr & Mrs right,會令對方變成更好的存在呢點真係好正好窩心 其實世故龔由一開始已經不斷企圖或意圖去點醒天真水呢個傻婆㗎喇,換轉其他人阿龔真係睬佢都有味啦,所以阿水起佢心目中根本從來都係有"啲"地位嘅,一齊回顧下

(with more to come for sure )

BTW我覺得佢哋兩個宜家好似進入咗comfort zone咁,唔想打碎曖昧希望所以唔敢更進一步,於是最近一直擦邊球享受下似是而非嘅「好朋友」模式就算。現實中如果兩個人真係去到呢啲stage又冇咩大件事發生嘅話其實可以一直拖拖拉拉咁last好耐 不過諗諗下自己咪又係同佢哋一樣,想繼續睇互撚日常多一百幾十集但有時又想干干脆脆痛一次換嚟有突破位,內心確實係好矛盾下嘅
講得好好
睇返第一張,好命中注定嘅感覺

當初亦只係得阿水一個睇穿阿龔份人,其他俾佢跣嘅都唔知乜事死。而阿龔亦一開始睇穿阿水。二個喺對方面前都不期然表露出真正嘅自己
二個喺對方面前都不期然表露出真正嘅自己

Agger
見到ig有劇評講話唔鐘意水水對住阿龔太過串,惡言惡語
我反而覺得呢個先係阿水嘅真性情,係阿龔面前毫無顧忌做自己做自己,即使阿龔完全知道阿水啲臭脾氣,又硬頸,仍默默stay係佢身邊,呢種絕對係龔水最佳相處之道,兩個互屌
唔駛戴假面具溝通嘅,先係真正mr and mrs right嘛
諗起之前阿水對住蛋撻Kim同阿龔秒速變臉
無臭脾氣嘅阿水就唔係阿水啦
要係阿kim面前戴面具,咁就唔係100%做自己啦
咁係外人面前係要有形象嘅
我覺得,聽日有可能過場
可能又係阿龔聽阿水訴苦
呢兩個星期龔燁都好忙
開通頂OT、聽人訴苦、吹頭髮、連續拆彈、安慰人唔好喊、要人盡情向佢爆seed、被人鬧蠢過荷蘭農場既豬、做背後靈全日跟住人....萬能的市場部亞太區總監,真係好忙
好忙
睇完尋日果集,好想睇改名做媽小姐
有龔先生喺職場上照住真係好幸福
呢兩個星期龔燁都好忙
開通頂OT、聽人訴苦、吹頭髮、連續拆彈、安慰人唔好喊、要人盡情向佢爆seed、被人鬧蠢過荷蘭農場既豬、做背後靈全日跟住人....萬能的市場部亞太區總監,真係好忙
好忙
睇完尋日果集,好想改名做媽小姐
有龔先生喺職場上照住真係好幸福
作為亞太區市場總監,梗係要無時無刻掌握公司女神嘅最新動態啦

返睇尋日嗰集,乜連阿水出去個schedule都知嘅?
真係同事咁簡單?

希望快啲見到正式當熊家二女婿
潮偉工業王國
佢成日混落去同尋寶圖班友一齊食飯
點會唔知死死個schedule
背後靈
剛剛追完post先知原來加馬到720 其實現在工水的關係,就是假裝沒有關係。概可以享受戀愛的錯覺甜蜜,又唔需要有太多感情包伏(每日對你好唔係必然,又無須事事交代)three words, eight letters的拉鋸遊戲睇怕係傑叔出現之前仲有排玩。
傑叔
你快啲出現啦
我覺得條線嘅方向,應該未落實添食前已經定咗,所以傑叔原定可能係540前出現,之後工水修成正果。而佢地都拍到51x咯。
依家加集,斷估唔會依家先修改啩 自我安慰中
希望真係好似絲估嘅540左右,我唔介意虐多次只要可以通關傑叔
龔水再甜再曖昧都好,大家最終都係想佢地快啲確認情侶關係拉埋天窗
作為一個貪心嘅龔水黨,事業愛情我希望佢地兩樣都要

留個名 返去爬文先
好耐無上黎追post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞