蘋果廣告有限公司(9)

1001 回覆
125 Like 71 Dislike
好明顯係騎士會
其實冇嘢值得討論 一啲新聞價值都冇
其實冇心討論可以出返去 冇人迫你入黎擺低句廢話
又要睇又要屌 做乜野
同意
有無人inbox佢問下
之前直播講過
整係講咗句話覺得係TVB個聖誕廣告個製作公司
個post開始沉
點都好今晚出去玩嘅巴打小心啲啦
無事當然最好
03年梅姐...
其實廣告嘅受眾可以分層次
喺得黃金時段同電視落廣告, 一定係想spread到最廣同引人注意
但普通觀眾唔會睇得明呢個廣告,
所以第二批受眾係睇得明當中訊息嘅「特定人士」。
甚至乎係想透過普通觀眾對呢個廣告嘅討論嚟去呢班「特定人士」施加壓力。

至於大台對外對內都不作回應同兩大報章報導過/聲明過又撤回,
就係唔想大眾嘅討論會大到需要官方正式回應,
即係落廣告嘅人唔需要大眾知到底發生咩事。

對於落廣告者嘅猜測, 我就唔會覺得係正苦同某共,
佢地要對「特定人士」施加壓力係唔需要引起大眾注意,
同埋正苦同某共嘅作風, 大眾永遠係最後知道嘅一個。

咁當然以上, 我講嘅都係建基於呢個廣告係真係想spread一啲訊息出嚟嘅假設。如果呢個假設係錯, 咁之後嘅嘢亦都唔成立。
暫時有人能提出理據證明03年出過呢個廣告。連source 都冇。
03年呢個論點首先要有人證明/Source 才能夠成立。
你咁講03 年張國榮(被)自殺都得嘅。
我timeline有寫 條友都on99張相根本prove 唔到啲咩
其實寧願被人恥笑炒晒車都唔想有事發生
最好全部都只係大家陰謀論 實際只係一個無聊廣告
只不過而家大家好多問題拎出黎討論下
過咗一排 個廣告唔再播呢個PO自然會沉
轉渣淡倉既信號
LM
個廣告大家睇唔明即係表示唔係比你地睇
你地唔係target audience
無謂深究或推測
講真 劉德華咁專業既人
一係頂硬上完show 一係下午知唱唔到就下午公佈斬腰
今次唱4首歌先話唱唔到 真係好怪
唔似正常歌手作風
真係再留意下呢幾日佢演唱會點
我覺得有d鬼鬼地
講真 乜乜乜⋯⋯⋯⋯⋯

有d 鬼鬼地
睇到個標題嚇到叫左出黎,老細問咩事,我照讀比佢聽,讀左標題內文都未開始讀,佢成塊面白哂,自言自語,猛咁話「共慘黨殺到黎,香港九龍新界無得避,要化身玉皇大帝打救蒼生;共慘黨殺到黎,香港九龍新界無得避,要化身玉皇大帝打救蒼生……」

跟住衝左上天台,叫左一聲「鳴呀,點解係我」就跳左落去,成班同事追上去都追唔切,有兩個女同事嚇到暈左,仲有個男同事當場嚇到變左弱智,不停問人要唔要食腸仔蛋。

我就好好彩無咩事,但同班同事五十幾個人即時變左失業,你條仆街真係害人害物……
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞