蘋果廣告有限公司(9)

1001 回覆
125 Like 71 Dislike
一針見血
要Mark低晒嗰班神探 做12月之星
都唔知邊個係人邊個係鬼,大家聽日起身咪知道結果
就算今晚有大事發生,啲人都一樣可以話同個廣告有咩關係?諗多咗喇....咁樣
太多為reject 而reject 嘅人係度,完全變質,冇幾多個係真心去研究下呢件事情,淨係喺度反對呢個反對嗰個,有心傾嗰班又俾人屌晒老母,真心覺得反感,成日擺老母係口,完全唔識尊重人,都唔知點解社會仲會有咁多廢物係度阻住晒
午夜兇鈴 呀 班毒撚睇住
「想透過普通觀眾對呢個廣告嘅討論嚟去呢班「特定人士」施加壓力」

1. 「透過普通觀眾對呢個廣告嘅討論」
失敗咗 神探話呢個話題好多港豬WFC

2. 「去呢班「特定人士」施加壓力」」
都係失敗 神探查咗咁多日連特定人士係邊個都未知
莫講話施加壓力
除非特定人士係百營19樓啲同事
咪撚煩啦八公
係丫,你好丫,辣椒油淨重量3克巴,如果你真係對我嘅留言睇唔過眼嘅不如block左我去啦,你真係好煩,唔好為想屌我而follow 我啦,我唔係基架,唔該,同埋唔好問候人地媽媽咁多,今夕吾軀歸故土 他朝君體也相同
成班痴撚線

係喇係喇 有人想郁鳩你地呀
「03年個廣告係無任何野可以connect 到XXX,話關事都只係馬後炮假設緊」

呢句可圈可點 根本SARS都係呢個情況
只係呢件事係2003年最轟動嘅事
跟住班友就強行合理化成件事
又話煙花爆花即係暗示SARS爆發
「世界和平 萬眾歡騰」係故意講反話
呢個廣告搞到我唔敢出去倒數
其實爭論係多餘,因為手頭資料唔多
我純粹覺得唔係想引人注意做咩要落電視廣告?
但如果想引人注意,又點解個廣告內容會係咁樣?
講到尾會討論呢個廣告會推成8個post都係想kill time,就同你會回覆一樣
今晚最後一日
其實農曆新年好似都有煙花
呢個廣告嘅design似係新曆農曆播都啱
可能件事會繼續去到農曆新年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞