蘋果廣告有限公司(9)

1001 回覆
125 Like 71 Dislike
佛誕都fit in 到
其實安全起見,係咪點都應該叫身邊啲親朋戚友今晚唔好出街
唔係kill time咁簡單架
有啲巴打想盡力阻止一啲嘢發生/減低傷亡架(好似係)
唔通冒死踩線又係kill time?
唔知點解睇多幾次2003同今次個廣告覺得兩個廣告都係傳播正面訊息,又世界和平又真我的風彩
2003年放晒煙花又講晒世界和平以當年黎講個廣告質素又唔係話太過outdate, 不過正面鬼黎有少少左膠feel, 個信息次教宗講果啲19告文咁 今年呢個用真我的風彩反而幾正氣,一來劉華,二來首歌係講衰左之後一定會捲土重來活出真我風彩,見有巴打係前幾個post 講恐怖反而睇睇下個廣告又幾正面,係衰在2018年重用緊90年代風格同埋蘋果電影同廣告都係唔存在既公司先覺得鬼鬼地

其實前幾個post 我都覺得係陰謀論,但反覆睇完又覺得兩個廣告都係正面野
唔知點解睇多幾次2003同今次個廣告覺得兩個廣告都係傳播正面訊息,又世界和平又真我的風彩
2003年放晒煙花又講晒世界和平以當年黎講個廣告質素又唔係話太過outdate, 不過正面得黎有少少左膠feel, 個信息似教宗講果啲19告文咁 今年呢個用真我的風彩反而幾正氣,一來劉華,二來首歌係講衰左之後一定會捲土重來活出真我風彩,見有巴打係前幾個post 講恐怖反而睇睇下個廣告又幾正面,係衰在2018年重用緊90年代風格同埋蘋果電影同廣告都係唔存在既公司先覺得鬼鬼地

其實前幾個post 我都覺得係陰謀論,但反覆睇完又覺得兩個廣告都係正面野
其實都有可能,係唔係有人想係香港咁沉淪既時候播啲煙香鼓勵下大家開心啲
煙花
因為兩個廣告對像都似係香港大眾,都係聖誕新年時播出等大家容易睇到,2003年個廣告只有廣東話旁白版你唔會見有明珠台英文旁白同英文寫住apple movie版,今次又用劉華既歌明顯係劉華無咩香港人唔識同埋同樣係無英文版,即係對像一定唔係鬼佬或者中国喱
或者咁睇陰謀論係岩既,不過呢個陰謀係正面,可能有高人可以預知03年同19年香港會衰到盡,就出個廣告叫睇得明既人做野,不過係做啲減少香港傷害既野,同埋係TBB 播一黎睇得明既人應該都會睇電視,就算我地呢啲凡夫濁子睇唔明但睇完個廣告都起碼會有少少正面信息吸收到,個蘋果電影同蘋果廣告公司就係提佢地啲自己友呢個唔係普通廣告,係一個提醒自己友呢一兩年要睇路既信息廣告
我都係咁覺得,但我覺得佢出廣告既意思係話你知2019會有大件事發生,你都阻止唔到咁,希望我既猜測係錯
你班人真係痴撚線 毒撚冇街出就叫人唔好出街
今晚煙花射落人到啊
唔好散播恐慌,總之小心咪得,又唔洗咁驚
幾時有講過叫人唔好出,叫人小心d姐
可以放個咁既廣告上tvb,我諗唔係普通有錢佬做到
香港最能夠預知未來又好撚有錢既係邊個
+x
有冇
就住「如果係正面,班傳媒點解唔大肆報導」
1. 首先,呢單係咪市民廣泛關注? 係咪新聞價值好高?
連登可唔可以代表全世界?

2. 正面負面都係我地估姐 加上傳媒手頭都無咩資料查到
無咩事實根據咁你想點報? 二十世紀少年? 血腥除夕夜?

3. 再退一步講
就算個廣告係正面 點解報紙要幫一個廣告去宣傳?
4. 點解正面嘢就要大肆報?
傳媒鍾意報/讀者鍾意睇正面定負面嘢多啲?
我諗你睇呢度就知啦
咁都拉埋黎講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞