有冇人睇緊新一集Black Mirror??

487 回覆
173 Like 10 Dislike
我冇㩒過離開 有得比我重新揀一次嘅位我都試咗
最後聽完walkman出credit就冇得再揀了
睇睇下會有一個ending係
出credits之後 無回帶叫你揀其他
跟住開始autoplay倒數(Netflix功能)

但見人講trigger依個情況嘅ending唔係個個user一樣
所以未有定論係代表乜野(睇晒endings?行晒major routes?"Real" end?)

我睇返人討論原來都miss左少少野
但大致上啲路線都行晒
Reddit有人map緊個流程
有少少錯漏但可以睇住先
https://redd.it/aa9oym
放假由頭煲一次再 drop notes
唔記得black mirror 9成bad end
以為自己揀得衰
原來producer訪問時有講過有5個
我當佢講緊主要結局啦
就咁睇上面幅圖都唔止5個
有冇人可以話畀我知跳樓嗰時揀自己嘅話會點?同揀colin跳一樣訓醒跟住故事繼續?
屌, 睇呢套野好撚有壓迫感d音樂, 好撚不安
睇埋下半part先
好似係
你死; colin幫你寫埋隻game
Yes
仲要咁就完左
就係依樣野,樓上話直出credit係主角死左,我trigger到直出credit,即係autoplay係主角殺左老豆入左廠,但我之前都有睇到主角/科林跳樓

揀科林跳會話係發夢,揀自己跳就真係死左,但可以比我重新揀過,即係無出autoplay
屌 終於返到屋企可以繼續睇
有人話睇夠90分鐘之後個ending就會出autoplay
咁睇來依個解釋最合理
Netflix
笑到我仆街
應該算係禁哂5個結局
其實拍得幾好
主角同自己都係好似有得揀, 其實無得揀既情況下
互動係幾得意嘅
但劇情嚟講我都係鐘意舊season嘅多啲
唔好選netflix , 會變左cult片
好撚好笑
用空手道劈老豆
我踢佢蛋蛋
本身覺得Netflix ending係純搞笑 但係諗深一層應該係串緊觀眾一味追求冇內容嘅誇張打鬥場面
劈完再斬開佢18碌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞