有冇人睇緊新一集Black Mirror??

487 回覆
173 Like 10 Dislike
宜家高左咁多有男人味
唔靚仔但係都幾吸引 算唔錯

已經唔記得左佢係Narnia呢個𡃁仔
最鐘意坐火車個結局
我反而係記得佢做
全家就是米家 (台灣譯名)
佢係入面勁on9勁搞笑
有,呢個結局睇到我成頭問號但好好笑
個選擇無問題
係好多時啲「結局」無尾

至少都好唔黑鏡拍佢俾人捉去青山又好
佢break the forth wall望住觀眾問你地滿意未又好
至少有種感覺佢係完咁囉
係咪一定要talk about with your mother
唔一定
我揀到得番一個選項迫我番去講老母
好撚正 非主流青春feel好有共鳴
有無人可以選到個結局係 隻game有5星
而又無比人發現主角殺左老豆
睇完覺得LSD是個好東西

啲細節位其實幾好
開頭揀咗Frosties做早餐
之後睇Colin俾嘅錄影帶
都會見到Frosties個廣告
Netflix真係好正
睇完呢集個人都神神化化
凝住凝住做咩都有choice
又會諗吓有咩consequence
其實主角爸爸同醫生係咪真係有監控佢,定佢自己幻想?
睇到有一個選項係女人打算寫返隻遊戲出黎
Colin個女黎
一開始個sugar puff同frosties有冇影響㗎?
係colin屋企take完野果段應該係中心思想?
如果個覺得唔好睇,請接Netflix !故事說明,你可以「選擇」、「被選擇」,但你選擇劇情時,其實已無選擇。因為你只有被安排去揀「兩個選擇」,繼而去所謂五結果,但真正選擇係刪左佢唔好睇,free yourself。
上 Reddit r/Blackmirror 已經有人整合咗所有選擇/結局

要殺老豆然後肢解先有 5 星

吊自己 upload 變超低解析度 sor
其實以黑鏡黎講都係幾唔錯作品

不過自己鍾意以前果類com睇d

中心思想應該係食完藥 科林講既野好到肉
咁點解一開始老豆未死果陣
老豆會睇到花園 鄰居隻狗 入左黎掘地
我諗應該只係暗示有平行世界
其中一個就係已經有屍埋左果度

利申: Fringe 迷
補充多幾句:
Colin 同主角解話時佢講過
人生就好似 Pacman 食豆人咁死左就用下隻再繼續
有一次場景係佢跳樓後 (主角 reboot 重選後)
再次出現 office 時對主角講左句 "你看我之前都話過" (回應佢講 pacman)
所以花園狗掘屍, 可以同樣理解為之前已發生過殺老豆埋屍事件
只係你見到既老豆已經又 reboot 左但狗狗卻 sense 到「上世」既屍味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞