有冇人睇緊新一集Black Mirror??

487 回覆
173 Like 10 Dislike
仲要係emma roberts同jennifer aniston
究竟上世做咗幾多好事

每個結果都可以自完其說先神

1.本身有精神病, 唔食藥
2 佢知道受到觀眾控制
3, 被PAC 控制住

果幕倒茶落KEYBOARD , 佢想反抗但反抗唔到

你話佢受人控制, 或者係痴左線都講得通

呢套野根本係拍俾Geek睇
其實今次black mirror係咪出一集電影就算?
Yes
Fast forward 咁玩會一路玩到幾個結局
最後玩到入電話之後個結局就會出巴士結局
白熊logo即係個分支符號,white bear嗰集出現過
之後仲有幾集
無睇開black mirror
但見今集幾得意就睇

其實今次個定位係電影定game?
如果係前者,個體驗真係幾差
玩頭一次就好興致去睇,但當見到Netflix 見到go back 之後,就開始為睇劇情而fast forward 玩到個人都幾悶下
如果係遊戲,咁市面上已經有好多依種break the 4th wall 唔知玩主角定玩玩家嘅game. 選擇更多,感覺更creepy

可能佢係以試驗性產品嚟做,但其實佢唔係第一個去做。咁個要求個水準無可能咁低。
唔太正確咁講句,玩達哥之前隻game仲正
戲入面都有講
其實你可選擇睇到揀完後停,唔使loop all ending
咁多人玩二刷?

係幾過癮
但冇得fastforward真係冇乜耐性玩二刷
我條線:
早餐食cornflakes > 上到遊戲公司Accept Offer> LOOP第二次都揀Accept > 第三次已經冇得揀, Reject> 8月尾老豆帶去睇心理醫生 >跟Colin 去佢屋企煙同丸仔都Yes > 叫揀Colin跳樓之後Loop 返去車上面 > Who are you 之後揀"Y"型個圖案>煙灰缸我Loop左幾次都係唔殺 > Who are you 揀PACS > 之後冇得揀一定要殺 > 隻Game 2.5 星 > 唔知點又去返Who are you> 選Netflix >心理醫生 > 同心理醫生打交 > .... >去返夾萬寫TOY > 5歲Stefan 一齊上火車 > 跳返去心理醫生Stefan 死左
所以覺得好普通
個宗旨又唔係話好特别
話神嗰啲平時係咪唔諗野
佢淨係用依招逼你地用佢平台睇都贏晒
其實話無選擇個d只係到左ending唔甘心再揀ja
你大可以右上角end game架
gimmick依d形式野就算啦
不過如何用新浪果個解說去解讀睇依集既話都真係幾唔錯
至於直接從故事內容睇, pac控制論 , 拎走兔仔自我心理補償, 殺老豆整好遊戲,free will, netflix打破界限都唔係新野,只不過你玩哂所有線會覺得好豐富,好似用唔同結局營造左幾多故事咁
https://youtu.be/yjdc2aUTIq0

唔夠 we are Miller's 柒
我仲以為一齊上火車會攪炒,點知出番黎死咗,完全唔知發生咩事
電話之後點出巴士結局
有冇人留意到一開始搭巴士嗰陣時,坐主角後面嗰個就係科林老婆
即係話今個season有六集?

另外 ,呢個睇雜誌片段 係邊一集
岩岩玩完 玩到幾個ending之後出埋老母ending就無玩 真心覺得普普通通 最大問題係無論邊個ending 個故事都係平平無奇 賣懸疑但又有頭無尾 好似老母ending無任何解釋 無端端死撚左真係好奇怪

仲有就係佢無得俾你玩完一次之後 無得自由揀番"起步點" 想要玩曬所有ending又要硬睇幾次片 出左老母ENDING之後甚至要你由頭玩 真心好曬時間

利申: 追曬之前咁多集 最鐘意白色聖誕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞