[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(14)

1001 回覆
30 Like 6 Dislike
仲連人地啲鄰居都混熟埋,
好似個鄰居嘅契仔咁㗎
頭幾集有二三個不知名嘅,應該都走咗
紅顏知己
其實我點都唔信公司真係租劏房俾佢
感覺威仔幾鍾意同信佢,
應該會叫icy揀啲好少少嘅地方俾佢
而且龔燁都唔似會屈就住咁細
話哂以前都少爺仔
再講公司出錢應該都唔會幫公司慳
市場部間咗五六個位,但冇人
之前班人講到間劏房細到馬桶隔離就係梳化,隨時市場部間房仲大,可能阿龔都唔想返去訓
前提係嗰間真係公司租嘅service apartment
幾時帶阿水(同我哋)上去參觀下
仲會為對方駁自己上司/得罪太子爺
講講下 好想睇下阿龔屋企係點樣
好想睇媽呢空上阿龔屋企
唔知呢幕會喺咩情況下發生呢
要睇戲組會唔會肯搭個景
唔知會唔會發現另一隻天使公仔
ff下如果遲啲有婚後日常
咁就可能有機會搭多個景
所以咪住係熊家天台屋, 唔係ICY踢爆, 阿龔住一世都願
不如龔搬埋過黎熊家住算啦
sad but true呢個考量真係好現實
或者可以從其他途徑知道阿龔間service apartment唔係劏房
希望有日阿水會知道阿龔喺佢背後做過嘅嘢啦
雖然阿龔似係唔care阿水知唔知
緊係啦
你睇佢之後讚口不絕就知佢幾鍾意嗰間天台屋

可能有日大小姐嫌龔燁住嗰度貴支出大,
要cut cost,
就會叫阿水去問龔燁啲嘢
大小姐:嗰隻龔燁一條友住咁大間屋咁貴嘅
話哂間屋係阿水親自執房
仲可以早晚都食飯對住喎
根本就係vip套房黎
話時話 當初佢回水借落阿水咁多錢還返哂未
仲成日屈阿水請食飯
真係一啲都唔gentleman
啱feel咪得囉

遲早佢既錢即係佢既錢架啦
算啦
d紅酒其實一支都已經還左百幾餐
仲有條頸巾應該又夠還返十幾餐飯
遲下情人節等埋成束千幾蚊既藍玫瑰就當佢還清啦~~
水:唔係喎,之前有同事上佢屋企話係劏房嚟嘅
大小姐:若水,你冇得救㗎啦,講極你都唔聽,呢個龔燁唔係好人嚟㗎,耍少少手段就呃到你哋呢班人,我哋接龍集團貴為香港大集團又點會租劏房畀員工呀,你自己睇下個地址,高檔住宅區嚟㗎
水:(諗)咁點解rebecca佢哋會話係劏房嚟嘅...唔通,嗰時佢係為咗幫我先特登搵另一間屋扮係自己嘅service apartment

不過大小姐夠唔夠膽郁大龍生親自落嘅order
講起嚟…有無講過龔燁住邊區
成日覺好似近熊家咁…
咪即係半山區?!
所以要搵若水幫手氹佢搬

大小姐:係龔燁自己走唔係我趕走佢㗎
會唔會當初就叫icy幫佢搵啲近熊家嘅地方
但龔友住嘅搭橋護老院應該係九龍塘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞