[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(14)

1001 回覆
30 Like 6 Dislike
咁快
呢幾集太多新名
!!!絲打呢句開始說服到我!!!!
岩先其實我一直係係到諗:
阿龔既心態就轉折得好奇怪-->463:因為有家族重要D,所以選擇唔告白,將兒女私情擺係一邊。(俾觀眾既feel係停止追求水水) 之後幾集既過場都好連戲,講野係真係規矩過以前好多
但係-->現在:好似突發失憶咁,都係KEEP住向阿水示愛,仲要開始講d比之前更曖昧既野,仲要開始抽水

但如果好似絲打所講,463只係想話俾觀眾知道 阿水比我地想像中更信任阿龔,原本可能阿龔仲有d卻步,但自從嗰一日之後發現自己原來係咁受信任,所以大受感動,決定都係唔可以放開阿水,於是乎又回復之前既撩妹姿態。

咁樣諗個邏輯終於開始通返少少
睇完今集之後就走咗去重睇愛情當入樽個集 再一次覺得龔水真係好正
想起之前講過會有個moment雙下巴天使會令阿龔感動到,令佢願意行前一步,我想聖誕夜阿水說佢一路都係咁信任佢,呢份完全的信任對阿龔來說好重要,因為被阿媽拋棄,失去家裡一切的他,對於一份完全的信任應該可以話係好嚮往和渴求的...有一個人全心的信任,好難不被打動的...
阿工又開始瘋狂flirt 人
以今集睇嚟,
撩妹程度唔止回復以前,直情更上一層樓
今集阿龔主動咗咁多嘅 好耐無cap咁多gif啦 GIF來襲

做咩要借啲e捉住人地手臂先

又搭博頭又被人撥走

蕉連皮味紙巾原來係手指心心

龔老爺嘲笑妹仔

老爺對住妹仔唱歌
要令工水一齊最簡單直接嘅方向就係雙方保持距離,阿工解決傑叔,無論係復仇成功、得到當年傑叔背叛嘅真相、龔家東山再起、甚至因為傑叔已經死咗令阿工決定放下都好,基本上無咗傑叔,工水中間嘅阻礙就無晒,no.1心結解開咗,阿水就自動補上變no.1,但我覺得呢個王子復仇記實在太老土,復仇成功再抱得美人歸嘅劇情都好膚淺

工水真係爭一個令兩個人感情加深嘅機會,唔止限於心動,而係雙方深入了解,令阿工可以坦誠自己嘅傷疤,阿水可以理解阿工嘅過去同痛苦
然後傑叔出現,阿工先發現其實自己已經唔care,阿工需要嘅唔係復仇,而係阿水同佢一齊去面對帶佢離開當日嘅傷痛

咁樣嘅鋪排先係對段感情最好嘅昇華,阿水唔係替補嘅no.1,即使面對傑叔阿水都係名正言順嘅no.1

(阿工將阿爸=向傑叔復仇係一個誤區,而阿爸同女朋友唔應該擺埋一齊比)
今集似主線多過聖誕節個集
阿龔竟然將自己個份比晒阿水

阿水噴口水兼打阿龔

幫水水揼幾下按摩下

互相夾餸比對方

依兩個人似黎玩食物多啲喎

自己汗水都lum?
我好想知,阿龔話自己係老爺唱歌嗰段,係咪想阿水回下段歌詞
互相夾餸個part sweet到呢
佢地今日件衫都好襯
爭一個名份
水水今次唔係直接用膊頭fing開阿龔隻手
係捉住隻手先再撥開
之後龔生再搭 水水都都無再fing開
由得佢既狀態
有咩?
點解我冇印象?
唔知唱歌嗰段係劇本有定佢地自己加
好鳩好好笑

btw, 有帶紙巾出街嘅男仔可以加印象分,龔燁仲要帶咁多包 可以加好多分
印象中好似見到有
不過又係係d細節位到
仲有阿水喂士多啤梨
仲有咁多味
蕉連皮味專for水水
佢講有咩味咩味個時好似講到啲Dom Dom咁
佢唱歌嗰下我都估到阿水會拎斧頭劈佢
冇留意隔離羊羊有冇俾反應添
喺佢地隔離閃到盲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞