[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(14)

1001 回覆
30 Like 6 Dislike
畀人做得多開始有好感呢個理由好缺乏主動性
阿水肯喺阿龔面對非議嘅時候依然包庇同相信佢其實係一份好深厚嘅感情,單靠阿水本身義氣仔女性格同對阿龔嘅好感好似唔係好夠說服力,劇情跳得太快
不過身體接觸方面我覺得係鋪墊得幾好,唔同過場會有越嚟越親密嘅身體接觸,就好似阿水fing開阿龔呢個動作咁,456同今集已經有些微唔同,呢啲細節位都諗過度過真係好細心
再有義氣都唔會做到咁。
明顯包含咗感情,只係依家要透過大小姐罵阿水去講呢個point,唔太討好。
身體接觸呢part唔錯+1,但要睇得好仔細
記得唔知邊集(好似係想做四太嗰集),大龍生話阿水唔係咁隨便嘅女仔,
更突顯到阿水俾阿龔嘅接近,係有一定嘅情感
應該係第172集 ((因為我記得首片尾我幾鍾意 經常FF如果龔水告白既嗰一日可以用呢首歌就好))
其實憑佢地既身體動作,阿水肯接受阿龔接近既程度
就可以睇得出真係差將嗰三粒字講到出口就搞得掂
我不是曹太嘅問題係阿龔好似唔似鍾意阿水咁
但調一調時間線
放喺回水前其實都make sense
但No.1真係bug黎 只會存在於龔水be嘅平行時空
好似上面位ching咁講阿水本身就易滿足所以都冇乜大理由令佢沉船
佢只係一個單純想俾人錫同愛嘅女仔
所以只可以係佢平時啲細節睇變化

由初初成日起哂槓要硬碰硬到今時今日已經由佢癡埋嚟仲會陪佢玩,
仲勁多兩個人嘅暗語(咩食蕉連皮呀,雙下巴天使嗰啲)

兩個嘅關係漸入佳境,真心希望唔好再返去誤會嗰啲地獄輪迴
好多感情都係從日常中慢慢建立嘅,但係都總會有個位觸發到當事人發現自己對對方嘅感情,而阿水就缺乏呢個位/情節,所以觀眾睇落先會覺得唔連貫
其實解決方法好簡單,可能係阿龔有排忽然冇再落尋寶圖搵阿水,製造一個契機畀阿水發現原來自己不知不覺間已經習慣同阿龔嘅打情罵俏相處,再而正式確認自己對阿龔嘅感情
唔係話經歷大是大非,咁樣已經好足夠
除咗時間線問題,428唔討好因爲連續兩集主線阿龔都推咗水水俾曹總,好似巴打咁講唔似鐘意阿水
但415有龔燁最後一幕救返,428最後龔燁仲要食cake連cream
而相同套路454拍得好好,只能夠講463本身就係大bug
其實我有整開gif架 但係整好少 同埋好少參與討論
無話邊個接唔接棒啦 我都係見今集咁多細節位先cap出黎開心share 大家唔好介意我整得差就真

唔鍾意冇感情所以會為利益推比曹總
同回水前(279-280前)嘅阿龔處事作風一樣
但擺落回水後就錯晒
唯有自己重溫嗰陣調下時間線擺喺279前睇都fit嘅

454同463同一橋用兩次真係好似比編劇撚咁
不過454係Jenny重中作梗+阿龔係比人呃過去
所以劇情合理 仲會為阿龔唔抵
但463係阿龔自己嘅選擇 係佢親手放棄阿水 個觀感真係好差
而且好多可以解釋嘅野為咗制造誤會而收埋唔講好唔合理(Stanley嘅解釋都說服唔到我)
最最最唔明係最後仲要補翻一刀原來你唔係我no.1
應講唔講 唔講嗰句又講 睇到我問晒號

所以話463唔睇其實冇損失
雖然𨋢嗰幕好令人心動
但一諗起後面就即刻冇晒mood
就算上半part都冇衝動重睇
無錯係
463我到宜家都冇重睇過
嘩!阿水主動餵食!睇嗰時miss咗,好彩有追post!! 阿龔竟然夠膽拒絕,阿水餵到,乜S都要食啦
FF小劇場

龔 清完士多啤梨上面嘅泥,俾阿水,
心諗,今次咁細心咁gentleman仲唔加分
龔: 嗱~整好哂,俾你嘅
水: 嘖,駛乜咁煩,好食喎
一手隊隻手上有泥嘅士多啤梨俾龔
龔:
總監大人一定唔記得女神喺乜家庭長大,點會在意嗰粒士多啤梨有無洗
btw,究竟有熟嘅同事,先做到咁自然會去餵食野
今朝live 有冇人backup 到
今朝邊個live
水水唔係有ig live咩
thz
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞