[9 year-olds] PewDiePie 集中討論 #2 Bitch Lasagna

1001 回覆
82 Like 7 Dislike
don't tell marzia
有冇人夾merch
白左輿論機器全面瘋狂攻擊pewdiepie
個spike係咩事
應該係T-series比YouTube del左二十幾萬sub
講緊1h gap
啲人話係audit
但係平時audit條curve冇咁smooth
Our cute Swedish boy
死啦今鋪 我發現自己未睇新片唔肯瞓https://youtu.be/mJ95wsJcBb4
我通常食晏先睇, 成日笑到比同事話我係咪癲左
叫佢哋一齊睇
食早餐先睇
oopies dopiess
花生
師夷長技以制夷
Ooppies
近排先開始睇 同 subscribe PewDiePie,之前淨係知佢係最多人subscribe,睇左佢同twitch alinity copy "strike"條片 ,reaction to Logan Paul,t-series個d. 平時唔留意開YouTube 或者streamer呢d野,有好多terms 唔太明 ,9 years old 14years old,係咪要一直follow 開先知。

個人太摺,對YouTuber 同 reddit既野真係一無所知
welcome
9 year olds 14 years olds
呢D都係經過一連串事件外界對pewds嘅fan base起嘅貶稱
一開始alinity串pewds嘅subscribers都係a bunch of 9 year old kids
之後到近期好多大型嘅傳統媒體攻擊pewds時話佢fan base 係 14 year old kids

得閒睇下佢啲片或者睇下佢subreddit就跟得貼D
睇我地呢個post都得
以前未用過reddit 不過就算我英文咁差,其實有英文字幕輔助下,基本上大部分內容都易明既,d字又唔係太難,反而係d事件既來龍去脈最難追溯
出FAQ
我地都係日日keep住睇先知咩事
我冇諗過自己會咁關注Felix
佢仲喺let’s play嗰陣我好少睇佢,可能因為對自己英文水平冇信心所以淨係睇人哋翻譯嗰啲
我諗我應該係去到16年先睇返多啲同埋唔再靠字幕
之後唔知咩事18年就上晒癮咁
其實spill the tea 唔係解講事實
係指爆料咁解
spill the real tea即係爆堅料
咁譯做 等我爆啲堅料你聽啦
差唔多,但又可以話等我爆d勁料俾你地聽都得 睇情況用啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞