糾正對stephen curry印象

224 回覆
440 Like 97 Dislike
You too
成日講lbj 你不如用美斯同lbj作比較 curry打控衛 lbj 打小前鋒 分工都唔同 當然curry 已經改變左世人對控衛既理解
但隊波排第七WO
隊波第七都有MVP
當年雷霆係第六,47勝
而且歷史有比佢戰績更差既人都拎到MVP
82年M.Malone得46勝
Curry射術好唔係佢既錯,勇士勁亦唔係錯,錯既係班唔理性討論既球迷,勇士同騎士迷亦都包括在內
所以curry未就係無得同mj kobe 比囉
你呢D 真係盲反極致
15-16 你坐左監?連基本事實都講唔岩,同你討論真係晒鳩氣
還翻15 17 18個champ黎啦
唔好話16年green停賽 bogut傷
sorry 呢兩個同irving love唔同level
你up 乜春野呀
我屌柒條友亂鳩up 勇士冇kd 入唔到總決賽,你又搭咩嘴還champ 呀
不過你講到唔同d 人唔level 即係話james 靠組巨頭呀
我印象: 易傷,有三分
與時並進
應該要相信stat佬 而家3分先係基本功
一開始我都咁諗
curry 呢個打法打左2個mvp 3個冠
402 three
今季暫時 50 50 90 190俱樂部
真係冇得唔服
係D 學生當正自己curry 鳩射3分姐
關佢本人咩事

Curry 依家練到切入,Lay up ,Floater,傳波,Ball Handle,防守,無球都有貨,唔見D 學生走去學

根本普通中學生係應該要學佢依D ,唔講學LBJ 字母哥咩,根本學都無得學
低位主流左幾廿年
冇啦啦轉乜撚野三分做主流啊
就好似香港人講英文/廣東話
冇啦啦講乜撚野蝗語啊
係啊我係將三分比喻為蝗語
因為三分真係搞亂nba
宜家愈打愈soft
間接導致被人話係玩具
curry=共產黨
on99
curry 基本功勁到仆街
傻西
佢智商過唔過80
句句都九唔搭八既
我由bill russhel個代睇到宜家
Ball handling 好勁
係有時炒啲冇乜壓力既layup
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞