糾正對stephen curry印象

224 回覆
440 Like 97 Dislike
其實curry打final差算唔算印象流
事實上佢打final嘅數據都算維持水準,上年game1game 2嘅表現都勁過KD
係16年嗰次柒咗,加埋上兩年game3都冇手感要KD carry,就畀人認為佢final一定手軟,但其實一直都carry緊
吓?一定?
我成30幾歲人,由Jordan公牛王朝睇籃球睇到宜家。
成個NBA淨係服Curry, 人品好球品好,而且球風別樹一格又展現三分球新境界,我睇左咁多年波真係未見過一個球員射三分咁痴線,好似一隻獨角獸咁。
時代唔同㗎喇,你要我再睇返以前下下set iso俾巨星單打我都唔想睇啦。同埋關00後咩事?講嘢唔使咁老屎忽,好似睇唔起後生仔咁。
Curry係pg位到都守到大部分球員 佢守波唔會同你硬碰 食腦去干擾/偷波 但係harden 呢d oversized pg就係人都守唔到
不過最屈機都係佢本身吸引力極大 傳球意識好 成隊勇士先可以打咁流暢進攻
班沾狗又搞事
自己隻猩猩組團當睇唔到
日日踩259 歷史無地位 得唔到尊重
又踩curry咬牙膠串柒
自己隻猩猩都搞緊皇朝啦
知你係特登咁講 唔屌你
但講起Lonzo ball 我幾欣賞佢打波好醒目同埋防守個意識+態度好好 比佢守住都幾頭痕 佢守波好痴身

但進攻就真係
同意手感者人好球品好
相反占士
得罪講句
論防守curry真係一般
對返其他pg curry都佔下風

至於kd>curry 就係大部份人因為72-10亞軍再加後手傳波唔知傳去邊 然後kd黎到抵消返james進攻 二連冠 所以有呢個諗法 無kd早2年輸多次都唔出奇
好多人對Curry係用另一把尺~
其實日撚日係到打飛機都幾撚煩
係我係反勇 而且仲要好撚憎kd
但係見到你撐勇但係又陰啲陰啲捧curry踩kd真係得啖笑
無kd你地連總決賽都入唔撚到呀 唔洗等下年 今年你地都會自爆呀 收皮啦勇狗
咪撚講啲冇發生咖事啦 事實隊波呢家有kd
你吹撚漲呀
2015 2016年咪證明左curry 冇kd咪入到總決囉
係都要搵呢兩年做假設去講 最撚煩反而係你呢種人
單講感染力冇人夠佢黎 每次都好期待佢d3 分會喺咩位置射
咁咪睇下今年入西決總決係邊隊囉
不過其實你又再捧curry踩kd
其實唔鐘意kd咪照直講囉唔洗咁既
你咁樣借啲意但係又做到出哂面直係好撚肉酸
提醒翻 係叫揼釘 打你老母鐵
屌你啦 話一邊重要過另一邊就係踩緊另一邊ge
我話橙好食過梨 係咪話緊梨唔好食?
話telegram 好用過wtsapp 係咪踩緊wtsapp 呀?wtsapp我都覺得好用wor
你呢種人扮到睇得好通透人地個意思就真係最撚肉撚酸
kd 係勁 我冇踩佢 但覺得curry 係勇士重要性大過佢ja 咁係咪代表我覺得kd唔重要? 唔撚係呀柒頭
是撚但啦湧
下年睇下仲有冇5 all star
咁咪睇下今年入西決總決係邊隊囉

你真係好on9 講到眾人皆醉我獨醒 實係另一隊跑出咁

暫時勇士賠率係1.5幾最低 好正路 五巨頭 但有得賭就係人都知唔會贏硬啦 而且一隊波贏輸有好多因素 唔係一個curry 一個kd就決定到 我有冇話勇士今年贏撚緊?

講左curry 15 16 年已經證明左 你係都要唔面對! 講下今年下年下下年未發生咖就講一餐 kobe 09 10拎champ 11年比小牛炒4 0 你會唔會話kobe 未證明到自己?

就算今年勇士champ 左 你呢種人就會話勇士下年收得皮 今年收左皮 就會話自己好叻叻講中左 永遠都留條路比自己講 繼我話 你呢種假設撚先係最肉撚酸[size=8][/size=8]
咁大名氣真係靠佢老豆
首先冇人話除左11年lbj final 表現唔好 係你誇大到咩場場殺神級 打得唔好就當睇唔到 不過見你又「中意」又「甘」 之前一開口又話人白痴仔 睇打字都唔知中學畢業未 就難怪邏輯咁差
唔夠人講又話人未畢業

上面係甘講佢11年打得唔好又話冇講
curry連fmvp都拎唔到都唔知仲有咩好講
一陣又講包㚒表現差
自己慢慢打飛機啦
佢最多未呢幾年紅
Lbj呢? 紅幾多年? 邊個會人氣多啊? 用下腦啦
又一個垃圾haters
你點haters佢未又係all time top 3 聯盟第一人

全票mvp到拎亞軍
真係劃時代地柒
3分獨食?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞