糾正對stephen curry印象

224 回覆
440 Like 97 Dislike
Curry 係印象流心目中永遠都

1) 防守廢
2) 得分靠手感 冇技術
3) 入到final就手軟
4) Durant 重要過Curry

講1)防守廢果班 屌你啦 唔撚識睇波唔好撚出聲 聽到2018仲講呢句真係on99 我唔會話用防守勁形容咖哩仔 但一定唔係廢啦!!!不如睇下守harden 個series 先講野啦! 無錯!班撚屌一定會話 佢防守唔廢火箭就唔會下下switch curry 黎打!咁諗下勇士正選另外幾個係咩人先啦 唔通switch kd green 黎打咩 仲有戰術係為左消耗咖哩仔 如果佢防守真係廢 以harden 1on1 能力一定打得爆curry ! 仲有curry prime year 係拎偷波王

2) 得分靠手感靠到咁撚多年? 射波唔係技術搵個呀婆有手感就球球入? 仲有curry 好多場就算3分冇手感 都可以靠其他得分手段拎到20+ 佢mid -range floater layup off-ball offense 係聯盟都係頂級 唔通你要佢學kobe 打post up footwork fadeaway 先係技術咩?佢要練一樣有,但效率係點?古人身上有目共睹
curry 果種最有效率得分打法 技術含量係極高
試問有邊個球星可以用場均三節 持球時間分簿下的情況打到長期咁高效率 咁好數據????講真除左3分 佢打波個效率係前無古人
強如LBJ 都要持球好耐。

最後話final 手軟果班 屌你啦 呢家2019年都到 唔係2016年呀! 上兩年有幾差呀?

最後話durant >curry 呢幾場durant 帶隊已經證明左
而且final 每一隊都係夾死curry 比durant 盡情表演 curry 係成隊戰術核心!
在比人夾到仆街呢個情況下益哂durant fmvp 係好難同durant 爭
如果咁都爭到 curry係打到另一個層次黎 我信curry 今年做得到!
荼毒年青人,搞到個個街場學佢射3分!
受歡迎自然有人學

當年iverson 打得好
荼毒年青人,搞到個個街場學佢crossover
結果個個holding

當年kobe 打得好
荼毒年青人,搞到個個街場學佢fadeaway
結果個個打鐵
負評 唔介意你地發表意見
有冇咩係講得唔合理?
我既理解係KD同Curry根本就係互補不足既關係

勇士冇KD時冇人做到單打 射手成日輸出唔穩定

勇士冇Curry就run唔到戰術 拉唔開對手去 直接搞到Klay果堆射手拉唔到空位射三分

一個係大腦 一個係大炮 缺一不可
根據樓主既論點,我已經覺得curry勁過jordan了 多謝樓主糾正
睇黎你閱讀理解係拎F
你咁講侮辱咗我地史上最偉大既盤球之神curry啦
理性討論! 我冇話curry 勁過 jordan
同on9仔真係好難溝通
同感
呢啲on9仔淨係識盲反假吹奏 完全冇回應到觀點
我刺撚反湧都好佩服curry既技術同胸襟 係憎259同dirty green同zaza
Dirty aldridge呢

多數係班沾狗造謠, 唔抵得curry人氣勁過佢地主子
Jordan兩分勁 curry三分勁 進攻上已經勁50%
此回覆已被自動過濾
curry係時勢造英雄
mj/lbj/kobe係英雄做時堮勢
時勢
依家中鋒都走出黎射3分
唔係好睇既屌
唔鐘意佢打法
但勇士體系內一定重要過KD
防守廢應該係輸騎士個年比人當洞打既印象
curry防守唔係廢 係比較廢
勇士五小 curry KT Iggy KD Green 識打波都知五個入面防守最廢一定係curry 點都要弱點打curry
G持樓豬

但係唔使下下都
!!!!!!!!!!!!!!!!
????????????
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞