糾正對stephen curry印象

224 回覆
440 Like 97 Dislike
kobe輸比平民活塞輸比塞軍就得
Jordan頭唔知幾多年都入唔到final就得
KD 3-1西決被Curry Kt聯手反勝就得
到占士輸比有KD既勇2次, final場均大三元,爆51分都輸就唔得
好野
其實curry真係勁
不過占士勁D
咁都唔得咩
irving唔傷一早贏左啦
上面有curry迷都認占士係現役第一
無lala開話題討論curry 係咪the best ,
又拎mj Kobe 果班出黎講真係做mud 9?
係啦 占狗呢家係the best 我都認 咁你地滿意未?
冇人話占士唔勁 不過係有d人鐘意攻擊Curry黎提高占士地位 但又唔肯面對占士final一樣有表現差過
除左11年
11年之後FINAL場場都殺神級表現WO CHING
猢+沾真係極品, 期待睇the best今年可以去到幾遠
應該又有得笑
你老母就打鐵
LBJ現役第一公認架喎 洗你班CURRY迷認唔認同咩
on9 仔
咁你話比我聽打鐵係邊撚到用語
炒粉 滿唔滿意?
甘Jordan LBJ拎champ果陣數據係點?
Fmvp係邊個?
Curry呢?
佢final表現冇平常甘好根本就係事實
唔好再講咩比大包數據唔好情有可原啦
打到冇甘好係事實
玩玩具有咩印象可言?
占士11年單場8分 最高24分 仲要幾場都冇咩助攻
Curry都係16年柒 但場均22分 最低11分 但都爆過38分 30分既表現 你咪又係印象流踩低Curry

上年占士最尾場騎士主場 得廿分 瘋狂to 比人直落4-0雖然冇得怪佢 但又點殺神級?少d印象流啦
勇士5小陣容入面Curry防守絕對係最差嘅,當其餘4個人都係防守大鎖級別,我相信無一隊係會唔想switch Curry黎單打。不過你用Irving果球做例如就算數啦,第一,Curry果球守得都幾好,好明顯係tough shoot;第二,永遠進攻方一定係有利方,更何況Curry係守緊一個現役單打王,俾Irving入波完全唔意外,我相信其他人去守都未必會守到唔入囉。Curry嘅防守一定稱唔上勁㗎喇,只係合格以上,不過就一定唔會係一般球迷所覺得嘅防守黑洞囉
跟住有班人就會用mj Kobe 防守做比較
lbj翻去含撚啦
curry先係第一人
係要拉埋占士黎講
你自己開個post講佢同curry邊個勁d囉
鐘意curry應該都係00後係街場鳩射個啲on9仔
咁占士11年拎唔到champ既數據係點?

比人包夾所以數據差係正常 唔係咩唔好情有可原
其實你係咪未打過籃球 我搵兩個人㚒你 放空你隊友 係因為你威脅大 明唔明?如果勇士搵兩條友夾占士 比irving場場爆哂分 你到時又會唔會話irving勁過占士啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞