【互動故】追女仔

979 回覆
1137 Like 22 Dislike
lm待笑
LM
繼續推 超真實嘅互動故 身為毒撚好有共鳴
呢個互動故反而幾好笑
見到2個都離開真係笑撚左
離開又離開
LM 呢個po寫得好過其他
打勇者嗰個入塔出塔入塔出塔都無變化
呢個離開得太多主角會發癲 有新路線玩
比讀者自由揀路線之餘又唔會太尻
想一想,私人補習應該很好賺,時間又彈性,至少不如快餐店如此勞碌。於是我寫好個人學歷,就把自己的資料投上網站,希望會得到回音。

但由於其貌不揚,最後只有一位學生詢問詳情。

學生:「你好,私人補習?」

我:「是的。」

在網絡上,我喜歡以書面語交流。

學生:「真好,我正想找位老師補習一下呢=p!」

我:「一小時一百五十元,有異議嗎?始終我是校內的高材生。」

學生:「可以再便宜一點嘛?><!!我會好感激你的。」

打字如此可愛,看來是位女學生。
--------------------------------
A:同意便宜一點

B:不同意便宜一點
A
B
兩個都差一票
一定係偽娘 B
B
我:「不能便宜一點,一分錢一分課。」

學生:「好吧,我會私訊住址給你。」

不一會,學生傳來短訊,我就出發往他家裡去。我穿傳統的格仔外套,應該沒什麼大問題。

對方住在太古,好像是私樓。

可能是那種父母的掌上明珠,寶貝女兒。

「叮噹」我按下門鈴。

開門給我的,是一位油頭毒撚:「你好,你係私補老師?」

「係,你係佢哥哥?或者細佬?」

「我就係要補習嘅學生,請入嚟。」油頭毒撚邀請我進入。

幸好,沒便宜給他。

原來是個裝可愛的毒撚!!

「點解你同手機頭像唔同?」我有點失望。

「喔,嗰個係「Twice」嘅MOMO,你係咪有啲咩誤會?」

「無‧‧‧」我無奈地坐下:「係呢,你又會搵我嘅?」

「因為感覺你同我係同一類人,應該幾好相處。」

「‧‧‧‧‧‧」

我應該如何回答他‧‧‧‧‧‧
----------------------------------------
A:你叫咩名?
B:我都係毒撚,嘻嘻。
C:開始溫習吧!
D:我同你唔係同一類人。
D
D
D
B
D
D
D

癡撚線 離開兩次
「我同你,唔係同一類人。」

「吓?你同我個樣都差唔多‧‧‧‧‧‧」

「我硬件唔掂,但軟件好掂。」

「你都係住私樓?」

「‧‧‧‧‧‧你離咗題,今日我係嚟教你讀書。」

「嗯嗯,老師。」他點點頭。

「可以點稱呼你?」

「我叫王白蛋。」

「王白蛋,我宜家要教英文。」

「好。」

「蘋果,a-p-p-l-e,串一次。」

「apple。」

現在王白蛋照我提供的作業,專心溫習著,有一點空閒時間。腳坐得有點酸,可以周圍行行。
----------------------------------
A:參觀客廳
B:進入廁所
C:進入走廊右邊房間
D:進入走廊左邊房間
E:進入廚房
F:進入走廊最後房間
f
B
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞