【互動故】追女仔

979 回覆
1137 Like 22 Dislike
「好啊,俾十個硬幣我。」

「二十蚊多謝!」彩虹池少女微笑動人。

【購買十個硬幣,餘下440元】

我把硬幣逐一掉出,向來沒什麼運氣的我,果然全都掉入渠下,但總算找到一點感覺了。

不知不覺間,十個硬幣已掉完。

「先生,要唔要玩多次呢?」她又問。
--------------------------------------
A:多玩一次
B:轉換話題
C:轉換交談對象
D:離開
咁要慢慢從選擇入面 轉變角色性格
B
「唔洗,其實我都只係嚟散下心。」我附加一聲嘆氣。

「散心?咁玩打地鼠唔錯啊。」她介紹。

「咩嚟?點解我未聽過?睇嚟我都係適合讀書多啲⋯⋯」

「你好似幾Sad咁喎⋯⋯」
——————
A:我錯過咗一段恩緣
B:我一向憂鬱
C:我冇乜錢喺身
D:我覺得自己好樣衰
D
C
「我覺得自己好樣衰!」

對!這就是我糾結所在,心封所在!一直以來,我沒談到戀愛的事實,就是因為我太醜了!!!

只是我沒辦法接受這是事實,上帝賦予我極好的記性,卻剝奪我的容貌。

「嗚⋯!」我咬牙痛哭。

「呃⋯⋯樣唔係大哂嘅,只要認真咁做自己,唔在乎外人,嗰種人都好型啊!」

「你好似幾有道理⋯⋯」

彩虹池少女的一席話,把你的悶悶不樂說退。

其笑容,更為燦爛動人。

——————
A:認識她
B:等她放工
C:感謝她
D:離開
有冇多啲人睇 主角好慘
又話痴漢路線
我以為等放工
無mon post揀唔切
自推
我都想等放工 lm彩虹少女報驚
係咪出面互動故太出所以冇乜人睇
我覺得呢個好撚好笑
離開 自以為到處留情
毒撚育成計劃
系統更新:

- 主角下一步行動,取決於最快兩名讀者投的選項

- 成功結識女性,會有合符我所想嘅意想圖﹝上網搵﹞
但我,選擇離開。

不知為何,我的腳很自動地往門口方向踏去。

啊!!我已經分不清是身理因素,還是心理問題了。面對動人如此彩虹池少女,我居然真的會離開。

始終是因為太在意自己的外貌,而選擇逃避嗎?我的人生,必定要在結識女生前一刻就放棄嗎!!

我很想認識媽媽之外的女人!!!!!

「啊呀呀!!!」我在商場不禁大叫,吐出心中不快。

可能我精神狀態有些問題了‧‧‧‧‧‧

呼‧‧‧

天漸黑了,找個地方逛逛吧。

------------------------------
A:戲院
B:書店
C:診所
D:海旁

注:已觸發主角「精神狀態值」,不符合主角期望的選擇,會導致主角精神逐漸崩潰,適當的休息和玩樂可以回復。
c
癲佬end
B
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞