【互動故】追女仔

979 回覆
1137 Like 22 Dislike
B
B
LM支持 兜得好好笑又好睇

有冇巴絲同我一樣
一入黎睇啲文筆就開始估佢係咪又係墨巴啲分身
之前病港又係用分身開故試水溫先
點知墨巴真係自爆

加油呀墨巴 F5緊
A
「哈佬。」

對方見我出聲,有些愣然:「你好,My name John。」

「John,你哋又喺到食啊?」阿澧問。

「係‧‧‧你朋友?」Jhon望一望我,問。

「係啊,男朋友。」王嘉澧很勉強地答。

「Oh‧‧‧‧‧‧」John不可置信地退後:「呃,一陣返hall再傾。」

然後,他就離開了。

「佢係你同學?」我問。

「係啊~佢哋成日喺到食飯。」王嘉澧鬆一口氣。

「如果你覺得尷尬,你可以講我哋只係朋友喎‧‧‧‧‧‧」我抓抓頭。

「如果我當你朋友,我呢一世都唔會治好呢個心病。」

「點解?」

「因為要模擬家人嘅關係,只有情侶嘅關係可以比擬到,一係唔做,要做就做到最盡。」王嘉澧雙眼有火,看來很認真:「我一定要醫好呢個病,否則我醫課實習都一定唔會合格‧‧‧‧‧‧」
-----------------
A:「唔會令到你識唔到其他男仔?」
B:「你以前有冇拍過拖?」
C:「你鐘意咩類型男仔?」
D:「我同你有冇機會真係一齊?」
D
D
D
D
a
B
D
A
D
而家先開始追 見到腎仔個下忍唔住 睇黎樓主都係施主
A
墨巴下個post可以用返自己ac了
「我同你有冇機會真係一齊?」

「你覺得呢。」王嘉澧反問。

我心中自問,得出的答案是‧‧‧‧‧‧

不可能。

「如果連你自己都有答案,咁就去變。」王嘉澧凝視我,說:「變成一個,自問合格嘅人。」

這一世,除了媽媽對我說過這種大道理外,她就是第一人‧‧‧‧‧‧

突然間,我感覺四周圍都是漆黑,就王嘉澧頭頂上有個光環,背後有對白翼,如同照亮我路上的燈。

這段關係,我開始感恩‧‧‧‧‧‧

這個病為我帶來的關係。

在餐飲到來後,我們各吃各的。我一直抬頭望向王嘉澧,一直想要有更進一步的舉動‧‧‧‧‧‧

天啊,如果我樣子好,家底好的話,跟她可能就是絕配了。
--------------
A:為她抹去嘴邊的污跡
B:餵她吃一口炭燒牛
C:提議為她付款
D:什麼也不做
B
a
c
a
B
a
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞