【互動故】追女仔

979 回覆
1137 Like 22 Dislike
無法再作任何思想、行動的我,只能軟弱地躺在床上。

像個廢人,躺著。

腦袋一片空白。

翌日醒來,不是因為自然醒,而是一陣煩躁的拍門聲把我弄醒。

「邊條仆街‧‧‧‧‧‧」我看看手機,只有七時多。

我如同醉睡一晚,把門打開。

本來想大罵拍門者,聞到相熟的桂花香味後,卻打消了這個念頭。

「你‧‧‧‧‧‧!?」

是王嘉澧,我沒眼花吧?

我嚇了一跳,這次沒路可逃的我,恐怕只有跳窗‧‧‧‧‧‧

「無錯~係我。」她抿嘴點頭。

「你‧‧‧你想迫死我啊!?」我立即跟她拉開距離,退到房間窗戶前:「我驚我真係跳樓啊‧‧‧‧‧‧」

「放心,我係有目的咁嚟。」她把手上的公文袋拆開,拿出一份文件放到我檯面上:「簽咗佢。」
------------------

A:文件?咩嚟?

B:你走啦!我驚自己真係跳落去啊!
B
A
A
B
我就睇下樓豬點兜到溝到女
屌笑到痴線
乜唔係用第一個留言做標準咩
幾正 樓主加油
A 應該係真命天女
A!
「文件?咩嚟?」我盡力保持冷靜。

「一式三份,去證明我哋嘅關係。」王嘉澧拿起文件,開始解釋給我聽:「我稱為,『事實情侶』。」

「事實情侶‧‧‧‧‧‧」我把一件衣服套於手中,隔空拿份文件觀看:「WTF?」

「       -事實情侶-

-兩人皆為患上心理疾病者,維持情侶關係以助對方治癒

-兩人保持親密情侶關係,但非真正情侶關係

-兩人心理疾病治癒前,情侶關係不能中斷

-關係非正式

-合約期間,雙方依然可結交其他異性

簽名:________          

「咩‧‧‧意思?」我愣然。

「你有病,一結識女仔就會逃走。」王嘉澧別過面,說:「我有病,一接觸毒撚就會神經。」

「你想‧‧‧‧‧‧醫好大家?但係,女仔見到毒撚驚好正常啊!」我說。

「弊在我細佬都係毒撚呀!如果我一世都解唔開呢個心病,今世都唔洗認佢做細佬啊。」似乎,她其實很想和弟弟相處好。

「咁我都係‧‧‧‧‧‧」我低頭,淡然地說:「如果我一世都唔解開呢個心病,就唔洗旨意拍拖。」

望著合約上「事實情侶」四字,我思索起來。
--------------------------------------------------
此為大事件,左下角投票,十二小時後結算

按「上升」:簽約

按「下降」:不簽約
頭兩個,前幾頁寫左
唔好玩9樓主啦
佢兜得好辛苦
不簽約
仲以為會玩到跳窗
選項準則係咪最快有2票的選項,睇左咁耐都唔明
是,隨著越嚟越多人睇,可能會變成最快有3票 或4票
好正 LM
好好笑 玩法幾正 點解咁少人睇
痴線 笑到我
唔簽 點可以咁快得手
幾有趣

簽啦屌 反正都可以照媾其他女
我想跳窗
好有輕小說feel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞