Red dead Online 集中討論區(2)

978 回覆
0 Like 0 Dislike
歡喜冤家feel
係唔係做完先100%?
約戰here

t.me/RDR2HKG
係,兩個任加埋應該都有100蚊
頭先我此住整低d榮譽,係聖丹尼亂殺npc,見到玩家仲會say個hi
點知又有成個武裝隊走埋黎搞鳩我,殺撚到佢地開哂和談
d人真係on99,唔撚打到佢地厭唔得
連唔到線
點解我連online mode個option 都無
新手想問掛機扣唔扣體力個啲
扣錢
最近《碧血狂殺Online》正式上線了,大家終於可以在這個世界里馳騁玩耍,書寫自己的西部傳奇故事。不過想要玩得爽,前提可能是得…有錢。最近《碧血狂殺Online》的經濟系統就遭到了許多玩家的吐槽。

《碧血狂殺Online》中獲得金錢的途徑有限,許多玩家都選擇在商店里賣戰利品來換錢。而Reddit論壇一位玩家ConvictedWaffles表示,他在商店出售一枚金戒僅能獲得1.1美元,而當他翻開商品簿卻發現僅僅一罐焗豆就要賣1.2美元。Dualshockers的編輯表示,別說是西部時代,就算是在現代他住的美國德州,一罐焗豆也要不了1.2美元。
金戒賣1.1美元,買一罐焗豆1.2美元

貴的東西不僅是這個,還有Reddit玩家指出了《碧血狂殺Online》更多完全不合理的物價,例如武器店中一把毛瑟手槍。現實中的1899年這把槍售價35美元,而在《碧血狂殺2》單人故事中它賣到了250美元,在《碧血狂殺Online》中更是定價1000美元,可能是「傳家寶」毛瑟手槍。

《碧血狂殺Online》需要花錢的地方太多,線上做任務的利潤太少,然而「通貨膨脹」卻如此嚴重。這樣的經濟系統令許多玩家都感到不適。而且有人擔憂,《碧血狂殺Online》之後可能會加入到類似《俠盜獵車手Online》微交易「鯊魚卡」一類的元素,利用通貨膨脹讓玩家來瘋狂課金。

其實真係幾過份下,d槍都唔知點解要咁貴,果陣gtao一開始都冇咁癲
野食就更痴線,買一買都十幾廿蚊了,做任就賺幾蚊,成個經濟都有問題
隻online有好大改善空間,依加咁樣唔掂
野食可以執好多 打獵燒肉 基本上解決晒所有核心既問題
戰鬥基本上好少用到補品 PVP大家都係一下死 唔會夠時間比你食藥
應付PVE任務 平時入下屋仔拎都拎得滿高強力藥
最大問題真係LEVEL 同槍太貴
仲要乜撚野都限你LEVEL
要人肝
野食係可以執,但唔代表依家個經濟冇問題
仲有d衫果d,又貴又高lv解鎖,果d槍既改金屬色直頭要用金條
r星真係發錢寒得過份
咁佢beta 姐
求期釣一條紅色魚都4蚊啦,有幾難賺錢
有幾難賺錢同佢物價設計有問題有咩關係?
遲啲分分鐘成村人人企埋一齊釣魚
咁既然一把1000蚊既手槍,釣魚大概5個鐘就賺到,有乜咁唔合理?
如果比你搶完主線架火車分到幾萬美金跟住齊裝,你有冇心機玩落去?
而且宜家仲係beta,有玩過gta就知ol開頭都係垃圾
做任殺人得兩三蚊,買罐頭要兩蚊,戒指同頸鏈又兩三蚊,不過一條魚就四蚊
依家唔係講緊你賺唔賺到錢,係佢個設計有問題
如果跟現實,一把毛瑟30美金,搶一架火車5000美金,一個通緝犯賞金10000美金
打完一個任可以買300把手槍
然後棄驚
痴撚線點解個係個大西部我殺人放火成十分鐘先賺兩蚊,釣魚十幾分鐘賺四十幾蚊就好合理?
你知唔知合理兩個字係咩意思
果然連登真係充斥住非黑即白既小朋友
同你講個物價有問題,就講到要一黎就比哂錢玩家買哂所有野
可唔可以係遊戲性同合理性到搵個平衡啊ching
係咪一定要一係窮到乞米一係就有錢到可以搵錢掟死人啊
咁你打online game刷野怪得個0.000幾%經驗,然後主線跑路同條友傾計就升1lv
咁合唔合理?
屌奶星搵rdr同埋d濕鳩online game比
原來rdr目標只係做隻垃圾幾個月貨仔online game,咁冇野了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞