有日本永住權你問我答

276 回覆
17 Like 46 Dislike
點解要規定到咁死唔可以申請國際業務visa?
想困死你係公司?

其實最好係你飛過去一次搞
入管正常收你文件之前會幫你好快望一望齊唔齊
唔齊嘅話你咪走上自己公司補埋個啲文件佢
跟住真係唔夠入管會再打黎叫你補架啦
不過價錢其實最尾同你搵書士搞差唔多
但係飛過去自己搞叫做可以當去個短旅行
工簽你指打工?
係咪一定要大學畢業先批我唔敢講
我所有朋友都係大學畢業但我唔知入管會唔會批啲唔係既人
但專業人士就一定唔關事
我有啲朋友拎住打工簽證做啲高最低工資少少嘅打雜類派遣

不過的確我都唔認為用啲太易被取代嘅位可以申請到簽證
而家日本開放簽證就係想吸引多啲高技術人才留係日本做野
普通服務業同餐飲已經有一堆working holiday visa support到個市場
變相佢無必要開個就勞簽做同一件事
續期個時通常你仲做緊本身間公司/做類似嘅野我諗都唔會有咩問題
我見續期申請通常都好快批所以應該會比起一開始申請個時易啲
我用開bizreach
未用過中介
我通常都只係用最基本嘅敬語
對比起日本人當然無用得咁多但通常都無人會話我
如果你有外國人同你講野你對佢語言要求都唔會咁高啦係咪

玩緊手指
咁人地都係幫你整理下文件者無話包生仔嘅
巴打呢句真係精警
香港班仆街真係冇人性
年收1000萬太屈
學歷之類唔夠 唯有用依個簽證
一樣做緊社畜 我做人材派遣公司既開荒牛 咩都一個人做 無人相量無人幫 得個上司俾意見 每日返8放7 好Q大壓力 搵緊工轉 星期三second in 希望可以快d脫苦海
東京在住3年幾做緊會計

巴打3年幾拎到永住background 應該好靚仔
會計咩field? 你有拎咩cpa?
外國人想做返呢行難唔難?
申請左working holiday打算黎到再搵工
我做reporting果part, 俾headquarter調左過黎東京branch
都係拎HKIPCA ja, 日本果個無考
其實如果你識日文搵工應該唔難, 依家都多外資請人
你係做inhouse呀?
係呀, Inhouse account
都係埋數同隊D report俾headquarter
近排玩オンゲキ
唔算好好
Grad個時ielts拎7

人工除稅後同香港平手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞