[PC/PS4]Final Fantasy XIV Online(16) Patch4.5英雄鎮魂曲

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
新手留名 有無公會收人
入Ifrit公會既話可以in game密以下人士
Reg Dana
Cwksama Ifrit
Dante Sparta
試玩左一陣
想問下係咪佢每次更新一個Patch
都要比錢買?定係比月費就已經可以
如果佢唔係超大型patch的話都不會叫你再比錢
即係果總連title改果種
明白 咁如果我而家想入坑
請問除左月費之外 我要用幾多錢買個Patch
研究左成晚 太多資訊好亂
有一個叫Final Fantasy XIV Complete Pack (ファイナルファンタジーXIV コンプリートパック)會包曬所有Patch

今年5-6月會有一個新的大型改版
而家開始玩就差不多
昨晚玩青魔要等到無乜人先學得到自爆
成鬼日比其他人的陸行鳥錯手殺咗我隻爆炸怪

青魔早期學咗睡眠+千本針真係越10級打怪都無難道
你新入坑買Complete Edition直接包晒2.0 - 4.0,
暫前版本係4.5 , 7月左右會出5.0 , 到時全世界要玩都要買5.0個Patch

依家EU做緊特價賣緊€16.99, 圍返港紙都係2舊有找
https://eu.finalfantasyxiv.com/product/?utm_source=pr2&utm_medium=top_topbtn&utm_campaign=eu_buynow#_purchase

日版就無優惠賣緊正價6264円, 圍返港紙45X
https://jp.finalfantasyxiv.com/product/?utm_source=pr2&utm_medium=top_topbtn&utm_campaign=jp_buynow#_purchase

帳號有分地區 , JP/ EU /NA
NA 同EU 俾錢都可以用香港信用卡
JP版要用日本本土信用卡 or Webmoney點數

要注意帳號既地區要同你買隻GAME既地區相同, eg:
JP帳號買JP版Complete Edition
JP帳號買EU版Complete Edition

最後急玩可以買下載版, 儲碟撚可以揀實體版但好似要一星期先寄到黎
如有錯漏請補充
琴日邪道升LV大法一出已經一堆人50
有人連個鬥技場都clear埋
野外學招唔要咁傻豬單刷, 見到其他青魔組埋佢地
吉田話一隊青魔入面其中一個學到, 其他青魔都會習得技能
無錯組隊打會易學好多
玩落覺得呢個職幾有趣,不過限制太多
最低限度如果佢整到60級可以用來同人打下G8都好

要注意帳號既地區要同你買隻GAME既地區相同, eg:
JP帳號買JP版Complete Edition
JP帳號買EU版Complete Edition

呢句唔連埋腦魔睇幾乎以為你打錯
明白哂 巴絲係咪都用日本版
爬文話日本好似無咁delay
買咩版本都只係付費上分別
玩美版/歐版都可以响遊戲入面揀日本Data Center 來玩
2. 咁game server呢? 有冇話乜版唔可以玩乜server?
A. 冇! 共通架個server. 佢d server 講JP 同NA 的分別係話你知個data center 放係邊(影響ping值)... 香港的話梗係玩JP server 啦... NA會有小小delay

我見四樓咁講
即係我揀NA/EU都可以選擇JP既 data center?
係呀
Game Server 同遊戲語言都係Game 入面㨂可以隨時改
但帳號區域㨂好咗就唔可以改
例如你開咗個日本Account, 就要買日本版Game
用Webmoney / 水晶幣/ 月費卡去比月費
第時有大型Patch 你都要買番日本版
無野了 睇得明啦
爬左成晚文 自膠
明白哂 所以其實買NA/EU係最方便?
碌卡就解決 爬左勁耐文去搵日版既方法
香港人的話會係
其實PC 係有所謂的香港的服務地區
不過你禁入去佢都係跳番你去NA
唔該哂巴打
更新緊試下玩先
今日係國服玩左陣
不過都想同返香港人一齊玩
我地大部人集中起Gaia既Bahamut同ifrit玩,
但Bahamut目前鎖國, 而ifrit最近人口澎脹到有d時段會限制人物作成
睇你好唔好運

黎緊更新會實裝跨服遊玩功能,
同data center之下可以互去大家既sever度玩
記得種族係用拉拉
多謝大家既解答
最後不厭其煩問多次
係咪買NA/EU都無所謂
因為睇過JP既又貴又唔方便
唔明點解有D人會推介買日版
我本人用緊NA Account , 响日本Server Aegis 玩緊
咁多年一直用緊信用卡比月費相安無事
我自己用緊日版, 當初俾人推入坑果陣無折
月費我兩邊都方便所以無所謂就買左日版
感覺日版mogstation多啲減價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞