[PC/PS4]Final Fantasy XIV Online(16) Patch4.5英雄鎮魂曲

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
2條link都可以
視乎你想開咩地區既帳號(JP/EU/NA)黎方便你俾月費
1. 又美版又日版, 到底有乜分別?
A. 主要有美(NA), 日(JP), 歐(EU) 版. 分別只係影響你個Square Enix account 的region.
完全唔影響你玩到咩ser,例:買歐版但係都玩到日ser
注意:開通code要跟番版本

而region 的分別就係俾錢的方法. (隻Game行月費制)
NA 同EU 版俾錢都可以用香港信用卡.
JP 版要用日本本土的信用卡/ Webmoney
即係steam果個都得?咁好似steam方便d
比月費都可以係steam搞?唔該
喺na/jp/steam或者eu買應該係要跟返你se個acc, 唔影響你玩到咩服, 不過而家好似得eu做緊折
就咁FFXIV只係base game+30日playtime, complete edition就包埋兩個expansion pack
經Steam買可以用steam wallet畀月費
macro出技有delay
所以你要狂禁先出到 或者直接寫好多行同一個指令
如果你用macro出gcd技 你要等個gcd轉完先可以禁
我玩緊na好似有delay,係唔係要少delay一定要玩jp?
咁比錢咪好唔方便?
原來我已經係日服但都有delay問題
na delay一定會大d (大概120~200MS都有)
jp就50~100都有
https://www.arrstatus.com/
可以去搵ip再ping下

你可以開任何地方既se acc(例如NA/EU碌卡包月) / STEAM
但開人日本ser嫁
你ping過去幾多ms?
日服50~200ping左右, 太高ping建議你開vpn
頂岩岩先發覺本身係用日服ACC
搞到買完EU個KEY都要重開新ACC黎玩
算當直接玩斧開頭
想問下本身排副本個D係咪10LV就可以排?
因為我FREE TRIAL個陣完全無彈出黎
第一個dungeon要lvl 15
要去個DUNGEON出面排定可以隨機排個種?
第一次要去dungeon入口, 之後就可以用duty finder
開個PF等撚咗半日, 本身都有四五個人, 點知有個好似臭朵嘅玩家入咗嚟, 班人嘈咗兩句就走哂去
等陣更新完開完人密大佬入會係咪都得
我都唔知自己用緊咩免費ac
有無方法查到?
好簡單啫, 你個ac喺邊個網開
因為都成年前開,唔記得左
你係client嗰到禁account
佢會彈視窗
你就知自己係邊個acc
唔該晒大家答我咁多
巴打依家起咩服??
哭左,原來我都係日ac
而家拿拿林轉第個升過
有巴打叫你同客服反映買錯可以refund返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞