[PC/PS4]Final Fantasy XIV Online(16) Patch4.5英雄鎮魂曲

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
6場就roll到狗收工

btw 明明就係蛇叫乜春青龍
我昨晚第一場出曬笛、譜、鱗、忍刀
乜鬼都Need 唔到
想問下好耐之前玩到50LV, ITEM LVL90棄左
如果依家玩返係咪有排追
最主要都係追主線
D裝唔大問題
叫組長比錢你可以解決裝等問題
@ceksama 幾時帶我過四樓
@cwksama
想問有無巴絲用緊120~144HZ玩FF14
諗緊係21:9既60HZ 同16:9既144HZ中間選擇
打麻雀係咪冇MGP賺?
144 16:9
會唔會真係順好多(FF14可以開到上144,定120已經CAP左?
(因為我試過用21:9可以睇多好多野 )
Ff14應該240fps都得
60同144分別大概係45同60個分別
好難形容係咪順好多,感覺上類似係30fps既年代無諗過60fps係咁順,一開始會爽,之後玩耐左就會麻木,不過較返低fps又會覺得唔舒服
如果剩計ff14,overall我會覺得21:9著數啲
只打ff14 21:9
我覺得去到60已經夠
之前用ps4 30真係會打少左gcd
因為睇唔到回左 所以禁慢左
我上到144 但隻辣殺眼就睇唔到75以上有咩分別
AW3418DW 34" 21:9 1900R 灣Mon 用家係度, 有無嘢想問
利申雙Mon, 垃圾1080 FFxiv max quality 淨係去到75FPS, 隻mon OC 可以去到120hz
我1060 為左上144開low 但試完我真係睇唔到144 同75有分別
我自己就眼殘既, 要講FPS 我肉眼頂多分到30,60,100 fps既分別
30 同 60 分別就好大下, 但60 到 100 唔落足眼力睇都好難覺得有分別
盲係睇中AW3418DW,但新蛋之前免運依家無左,香港成皮野
會唔會真係順好多(FF14可以開到上144,定120已經CAP左?
(因為我試過用21:9可以睇多好多野 )
只打ff14 21:9
我覺得去到60已經夠
之前用ps4 30真係會打少左gcd
因為睇唔到回左 所以禁慢左
我上到144 但隻辣殺眼就睇唔到75以上有咩分別
AW3418DW 34" 21:9 1900R 灣Mon 用家係度, 有無嘢想問
利申雙Mon, 垃圾1080 FFxiv max quality 淨係去到75FPS, 隻mon OC 可以去到120hz
係睇中AW3418DW,但新蛋之前免運依家無左,香港成皮野

補充:因為間中會玩下R6,OW個D 所以仲諗緊要唔要上120+hz
如果唔係21:9 60既好多選擇又平應該直接買左
睇左好耐個底座,原來係玻璃反射
21:9 最大問題除左貴,大,重...最重要係個解析度
之前入左隻LG21:9 唔夠一個月放翻出去,個mon大但解析度低會上網/睇windows啲字會起粒粒 雖然打機無問題

用左咁耐AW3418DW以21:9類型黎講係覺得值既
玩R6/做嘢睇片都好爽 唯有缺點真係貴,同埋好睇你慣唔慣21:9 唔慣唔鐘意就買翻16:9平好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞