[你問我答]我係巴基斯坦人

1001 回覆
482 Like 55 Dislike

how about eng

5*

咁你到底係印度人定巴基斯坦人?

how about eng

英文係咪印度口音定係港式chinglish

South Asian Accent
想問印度文同馬拉文係咪一樣,巴打睇唔睇得明

睇唔明
有冇扑過嘢?
有無拍過拖?

No
Yes

屌你改左我問題
樓主係咪SCBA

who you
Ma chod
覆得好快
樓豬加油

有冇扑過嘢?
有無拍過拖?

No
Yes

屌你改左我問題

自膠睇錯
巴基斯坦人個名會唔會同中東一樣 個個Muhammad?
有冇溝過港女?會唔會俾佢地歧視?
仲有有冇一個巴基斯坦名個音讀 烏合
佢係我幼稚園既最好朋友 好想搵返佢 但連佢個名點串都唔識
重慶果度堆人真係好恐怖
可唔可以叫佢地收儉下
巴打我之前去巴基斯坦識咗好多朋友,佢哋都勁nice,好想再去
遺憾係冇去到北面山區同Peshawar
覆到攰Sorry
聽日再覆過
未覆又真係想問可唔可以再問我聽晚覆
覆到攰Sorry
聽日再覆過

辛苦曬
教緊個香港出世嘅南亞小朋友中文 佢四年班但字同講出黎嘅口語都好多唔識 想問下你地係點樣學中文架

同班香港朋友踢波打機學
寫同睇就上堂學

其實要學嘅話,係要學咗口語先
學語言最緊要係immersion,即係同native speaker講嘢
當你講得多,係不自不覺間,你就會識多啲字同文法
之後就再學寫,咁呢個就同大家一樣要背啦

其實只要佢哋肯用中文同人講嘢,或者肯聽人用中文講嘢嘅話,都會開始有進步
試吓多啲同佢哋用廣東話講嘢,再鼓勵佢回應?

Exactly
Btw你好有心

其實都係上堂嗰陣講咗少少跟住記得,依家講返出嚟
佢個陣時係話人係有口語先嘅,文字只不過人人類發明,用嚟紀錄口語嘅嘢,所以要努力學先學到
呢個就係點解BB仔好快可以學到講嘢,但係要學好多年先識寫字
中學讀伊斯蘭?小西灣
覆到攰Sorry
聽日再覆過

辛苦曬

user name有可疑!
係外國讀書班印巴fd教我講 病拙(唔記得係咪咁讀)(個音有d似笨柒),係點解?
有冇扑過嘢?
有無拍過拖?

No
Yes

同咩人拍
有冇扑過嘢?
有無拍過拖?

No
Yes

屌你改左我問題

自膠睇錯

挽鳩我呀 ?!
樓下有班巴基斯坦細路經常尖叫好嘈好擾民,你可唔可以幫我撰寫一段短文勸佢地細聲,唔好大叫?
謝謝。
點解南亞人英語能力比大多數香港人好
係咪因為唔識英文就係香港生存唔到
點解南亞人英語能力比大多數香港人好
係咪因為唔識英文就係香港生存唔到

我 英文3。。。
屌,有次塔地鐵果陣見到車門有個叉仔企左係到,本身都冇理佢。
我落車果陣,條叉仔無啦啦拍鳩我個頭
正想另轉身打柒佢果陣,屌,原來係中學同學
之後我打柒左佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞