[年經,有圖] 香港最好食嘅中/高檔壽司鮨店喺邊?

250 回覆
217 Like 35 Dislike
sorry 睇錯左你第一篇話唔知邊間刀功好正,以為你假膠
日本食啲高檔壽司都兩三千啦
再講你要book到日本出名鮨店好多要提早book + 有貴卡concierge/靚酒店concierge + 甚至有啲by invitation only
Sushi saito有冇食過?
樓上有圖 香港開始接non VIP booking

日本嗰間就唔使諗啦除非識人
笑咗
連嚿魚都跌埋落嚟
飛魚子又飛到周圍係
人地覺得呢個價錢食omakase ok咁有乜問題
你自己睇下日本高檔鮨店收緊咩價

重有打好啲字先話人傻撚啦 打咩將呀明將呀?
係呀係呀 捨得幾千蚊食幾舊魚生都係傻仔 個個都比人呃 唔會諗下人地真係值
打字都有鄉音唔撚覆佢喇
人地啲師傅做咗幾十年去唔同鮨店拜師學藝見到呢啲comment嘅話唔知會有乜感覺
一件靚拖羅都已經貴過佢成盤, 咪撚再理佢啦
食個陣有冇話唔好件件影相咁?
留名學食
香港多數都唔mind
日本就可以問下師傅o唔ok

呢排香港同日本食嘅toro都唔係特別滿意
可能又嘴刁咗
開始發窮惡
其實佢話 lunch 12 點至3點係咪一定要準時到?,可唔可以book 十二點半,一點咁?
多數都lunch time做兩輪甚至幾轉
打去問啦
我見啲人話食親都個幾兩個鐘,以為剩係做一輪
香港嘅話lunch多數一個鐘/個零鐘搞掂啦
同老粗講taste
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞