[年經,有圖] 香港最好食嘅中/高檔壽司鮨店喺邊?

250 回覆
217 Like 35 Dislike
Hi我認得你
都係嗰句啦 如果埋單都$200-500一位嘅話咁我寧願去啲不嬲出名好食甚至係日本師傅嘅鮨店食返個$300-500 sushi lunch,坐bar 枱逐件上,最少唔會中伏 好多時呢啲鮨店openrice都冇乜review但係打去就成日話full,openrice最多正評嗰啲反而大把伏

不過各人口味唔同啦
發覺樓主係高汁會員,開D PO部分都大量正評
感謝讚賞
我做左你FANS好耐
海港城 Takami

除咗特別難食,我覺得好多omakase都差唔多,除非去到好高級
之前喺mori 食開龍師傅,佢無做就無食lu
講下近期食過最伏

屌那星中環$450加一你俾啲咁嘅嘢我
樣同色水差到一上碟已經唔撚想食
食落去腥架

不知所謂
分分鐘元氣重好食 真係埋完單成肚氣

https://s.openrice.com/QrbS0Lhi000

可以參考下搬舖前個價
而家貴咗少少
上幾個禮拜食lunch計埋加一12件$638

唔好撈亂佢同group嘅格離舖sushi sase hanare, hanare再貴啲lunch好似700定800

instagram geotag搵到menu圖
我覺得中環Sushi Shin掂!Sushi Hana lunch都抵食
將軍澳新開個間鮨千壽
食過一次 仲正過係築地食個d
但價錢貴到...
openrice睇過但係12件680我又覺得唔係好值 重有openrice啲負評有啲令我卻步
正過築地又誇張左啲,不過商場壽司店嚟講係唔錯嘅~ 好似係同鮨穴同一個集團
絲打有冇試過灣仔鮨魯山?
好耐之前同女朋友食過晚市
係貴但係好好食
係冇特別驚喜但係我覺得OK嘅,起碼冇openrice講到咁差
可能撞岩師傅啦(日本人,識少少廣東話,好似喺未搬之前嘅竹做)
唔誇張啦
築地依家好多都係劏遊客嫁姐
改咗名做sushi masataka喇
冇去過 有諗住去 不過淨係做晚市
以前我都通宵排過壽司大食第一輪
認真香港好多壽司唔差過築地
去築地我淨係去壽司大同鮨國

其實場外好多連鎖店+劏客小店 一樣排晒隊
樓主sushi lunch有邊間又平又正
想搵幾間傍下身
我覺得shikon係其中一間最唔值嘅omakase, 佢新開嗰時食咗n次(工作關係好多免費晚餐 ), 每次都諗唔明點解值5千幾一位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞