[年經,有圖] 香港最好食嘅中/高檔壽司鮨店喺邊?

250 回覆
217 Like 35 Dislike
有時欣賞下師傅廚工啦,如果下下磅裝就好食,壽司店可以全部執笠了
Sushi Hana
Sushi sen-ryo
樂壽司
早排見佢係咁喺instagram賣廣告

見佢同鮨吟差唔多style比較多配料同花巧 個人冇咁鍾意呢類
鮨吟冇記錯都係竹同樂壽司嘅師傅出嚟開
有無人食過旺角間鮨心
之前食過一次 覺得好好食
得罪講句 淨係舊飯已經值得畀貴啲食 溝咩米用咩水落咩醋 點樣握飯 都唔講啲魚點劏點切 例如平造波造松皮造 呢啲工夫嘢唔好話自己整 一般壽司舖例如元氣之類都唔會有

Ching有冇乜鮨店推介
元氣嗰啲狗也不屌 腥架
唔使咁大聲同所有人講鍾意食屎嘅
窮撚淨係食過幾次鮨政
但已經覺完全係天淵之別
宜家覺得元氣=爭鮮=放題
認真 元氣同放題都$2-300蚊一個人啦
識搵嘅話呢個價錢食到啲中高檔鮨店嘅lunch喇
重未計幾多連鎖嘢又唔新鮮又唔乾淨
呢啲我打死都唔會食
有冇人香港食過saito同shikon
真係值咁嘅價咩
可唔可以人頭 1000,2000,3000,4000,5000
分別推介下?
銅鑼灣大把啦
前排有去過間地鐵站附近既叫海宝(佢係用呢個寶字)
好多日本客仲要係日本後生師傅黎
你個世界既壽司刺身得三文魚油甘魚甜蝦呢d大路野 唔代表人地都係
以我印象好似香港無訂價5000蚊既omakase
拋咗磚引緊玉

上openrice揀omakase慢慢睇啦有埋menu
好多時dinner omakase同一間鮨店有幾個價位揀

香港而家最貴應該都係shikon同saito啦
Saito一開嗰時vip好似6000幾
shikon din set連加一都係4000有找
除左你加單再散叫先食到50000
係 香港連加一 under $4000係max啦
不過又要睇下有冇叫酒
要食靚白身魚就真係要落鋪食
赤身魚某程度上都認同自己入貨切都差唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞