[年經,有圖] 香港最好食嘅中/高檔壽司鮨店喺邊?

250 回覆
217 Like 35 Dislike
元朗嗰啲我全部零興趣
又遠
睇相已經覺得伏伏地
重要咁嘅價錢 我唔好喺中環銅鑼灣食
再睇埋openrice啲負評
不了
巴打覺得銅鑼灣舞鶴lunch 抵唔抵食?見到你話300幾蚊 想同女朋友一齊食
Sase
認真好撚抵
278加一 12件自選 有沙律,蒸蛋,手卷,udon/soba,重有嘢飲同甜品
book坐sushi bar係逐件上
不過而家愈來愈難book 冇乜再去了 要提早幾日/成個星期book
但係而家hanare係貴版再高級啲喎 (佢自己話啦吓)
其實開咁多新鋪
邊到可以有咁多有質素師傅出黎開鋪
日本閒閒地d師傅訓練10年先出黎獨立
呢排見啲新舖好多都香港人做同伏伏地,又多打手稿
間間都唔同喎
不過近半年覺得愈來愈難book
好多時早一兩日前book都full

盡早啦
天空龍吟點睇 一直想去試下
懷石又另一樣嘢啦

不過同等價錢我會寧願食omakase壽司多過kaiseki
受教了
Tokami 九月食過 覺得太鹹 個醋唔夠酸
佢嘅價位我又冇乜意欲去試 lunch都800-2000 夜晚又2000+
寧願一係食平啲,一係就再貴啲上到shikon/saito算
有星嘅Omakase Lunch最平好似係佢所以咪試下 少少失望不過Service 好好
想睇呢d post好耐
就咁睇相我又覺得其他500價位嘅lunch可以一較高下喎
有時michelin不能盡信
之前都有過類似post不過好似冇乜人理同得啲搞事嘅名將元氣爭鮮comment
講Lunch同價唔食日本嘢 港澳好多選擇好過佢 日本嘢真係唔慳得
食Michelin旨在話俾人聽姐 亞洲Michelin畢嬲出名亂俾星
我post嗰堆好多sushi lunch 500都搞掂 夜晚就一兩千
所以到而加都未有興趣去試tokami
樓主一定好有米
樓主又靚又叻又有錢
openrice見過 冇食過
啲食評好打手feel不了 又係post埋同一時間
我會寧願揀其他囉

有時刨下openrice武滕鶴榮啲review搵食都幾有用
肯使錢食嘢啫
不過dinner omakase價我都會覺得貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞