[年經,有圖] 香港最好食嘅中/高檔壽司鮨店喺邊?

250 回覆
217 Like 35 Dislike
會唔會試saito
其實非vip book到未
香港嗰間
留名
唔清楚 好似都係要識人先book到
我試過如意 覺得環境、氣氛、食物同服務態度都唔錯,lunch嘅話值得一試
好似新開冇幾耐?
係啊,叫咗個十二件嘅set,有沙律、前菜、蒸蛋、十二件壽司、一個卷、湯、甜品,樣樣份量都足,388(未加一),都幾抵食。質素都幾好。我試過lunch 食登龍街間sushi mori

好想再食佢個赤貝
得mori tomoaki係ok
好想試

但我好撚窮
一定要留名
儲錢食好西
如果東京住半島文華shangri la呢啲酒店訂唔訂到sushi yoshitake sushi saito or sushi sukiyabashi jiro
屋企人唔食生冷食物所以好想sem break同女朋友食餐sushi
生日食一餐好嘅
要預早叫酒店book同俾deposit
saito應該唔使考慮 唔會book到
Sosad
東京三星omakase食邊間好
武館如何
仲咩要出咁遠出中環食
你估全港住中環咩
聽聞而家有啲係普通料扮鮨屋, 啲師傅乜柒都唔識,
我反而想知邊啲係,避開佢
利申:淨係食過壽司 源
壽司唔洗信米芝連
sugita都係得一星,但係長年tabelog第2, 永世book唔到位
香港既omakase 食過

玄鮨 (中環)
Sushi sase(舊舖)
Sushi sei
鮨蕾
大蔵
岩浪
壽司源
Sushi Mori

玄鮨只食過舊舖,坐吧台食,強師傅serve 既時候質素一流,一坐翻四人枱好難食

Sase 就always good la,但要2000頭一個人

Sushi sei係我食過最好食既海膽

鮨蕾既牡丹蝦最好食,之前soft opening 食過一次lunch,轉翻做正價800蚊一個lunch 太貴

大蔵lunch omakase 超值 280 380 480三個set

岩浪質素價錢都合理

壽司源試過幾次lunch,黎緊Christmas 可能會試埋dinner

Sushi mori有我食過最後食既白蝦,但service 好差,師傅好串
多數都係唔坐bar counter就會差好多
打電話去得table嘅話我寧願唔食

mori好似得tomoaki係ok
未食過tomoaki 但係加路連山道嗰間未執之前去過 環境師傅都唔掂
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞