[年經,有圖] 香港最好食嘅中/高檔壽司鮨店喺邊?

250 回覆
217 Like 35 Dislike
我都知
時間唔穩定 好難訂到枱
試過d千幾蚊都唔夠板長元氣好食
得個貴字同環境
太好service即係侍應長期監視你我又唔鐘意
揀個得閒啲嘅weekend囉
元氣腥架

你食過邊度先
高質
拋磚引玉
的確好多伏
但難食過板長? 開名啦
試過幾間已經唔係會香港食貴壽司 依個級數去到日本平一半都食到
就算係Saito 香港點都同日本有分別
你話係佢本人 收3千幾就話者
明知佢貴係租到 我寧願飛日本食其他
佢大把徒弟
我未試過Saito 有幾好食 但係上面講佢舊玉子似布丁
係日本試過一間 佢都係Satio做過既 舊玉子一樣係呢種感覺
所以俾咁貴係香港食 不如去日本發掘多d其他
旺角鮨心 食過lunch 12件 麻麻地,全部重味,硯湯有沙,冇下次

鮨文,第一次食1300蚊dinner,覺得還可以,宜家2000蚊,不了

Mori tomoaki , 食過lunch 15件,覺得好好食,不過覺得dinner好貴,所以未試過

櫻木,食過lunch,,幾好,唔貴。

壽司淳,食過好多次,覺得幾抵食,dinner好似1380加1

滝壽司,dinner成2000蚊,但普通

靖 , 近排食過lunch,,平平地,300蚊多d有交易,其實唔太差

大藏季節料理 ,唔錯,師父好熱情

武館,幾好,算平,但逼逼地
個人覺得加路連山道間mori最好 16件加個手卷好夠飽 仲要件件都好食 不過執左lu
Sushi gin 麻麻地
Sushi shin 垃圾
呢位會員好高質
有冇試過旭Kyoku?
元朗個幾間都唔差
屌你討論M記元氣就十幾廿頁, 一講貴野就得嗰8頁, 垃圾公屋連登仔
重要俾人負評
第一次食有咩注意事項?
去過日本食係香港就淨係食cheap野
係香港要食番日本咁水平要比貴好多硬係覺得唔抵咁
變左一係同人訂刺身 一係食連鎖
打電話book枱講明坐bar枱/counter唔好坐table,可以講定埋要邊個師傅
刀功好啲野唔會好食左架
功力 = 刀功?
驗下眼喎巴打咪打咁多飛機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞