[本地足球] 2018/19 港超聯及香港隊討論區 (50)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
即係CEO SEND 合約先都問題
完美KO神婆
屌,追認
即係CEO有權請左人再交返比董事局追認份合約

但其實請gw唔係CEO一個人決定,而係4人小組一致同意喎
即係CEO SEND 合約先都無問題
唔跟程序一定唔啱
Gw有無成績係另一回事
呢度個重大合約應該係指同請人無關嗰啲
否則就唔洗有 24.7.1 嗰條例
我理解係請貴過 500000 既合約都可以用24.7.4
我記得之前既報導有提過
神婆有同其他董事提過ceo唔跟程序請gw
但其他董事又同意請gw
得佢一個返對
咁講即係 24.7.1 係廢
4人小組一致話請gw, 10個董事投票,得佢一個反對
未必, 只係$500,000以下嘅佢可以唔通知, $500,000以上嘅請人/工程佢可以 磋商左先 (即係Draft Contract), 咁董事會4條友approve左, 咁咪去囉~
跟本就係唔服輸
有需要咩
懷疑GW根本wfc條神婆
轉頭發老脾走人
同gem吊903唔俾獎佢一樣

最高話事權係足總到 遊戲規則係點唔到其他人理 唔鐘意咪退出唔玩

依家出到線佢仲衝出黎柒
反而9upper, 陳7, 香港出線, 連恭喜都唔講句
我理解24.7.1. = 年薪50萬或以下既STAFF, CEO可以隨時請隨時炒,唔洗經董事會

24.7,4, 適用於請年薪50萬以上職員,請完最終要董事局同意/追認

足總個董事局唔係成日開會,如果下下請呢d大粒野要等佢地開會投左票先再去馬,分分鐘由確定人選到真係請到個人,要大半年時間
足總由ceo到董事局做嘢都無規無距
真係好業餘
i totally agree with you
有機會係一路以嚟嘅人選都唔合心意,可能董事會裏面知道甘生嘅打法係唔可以即食,KB 玩開炒散會唔會完成到份contract都未知
神婆個派輸左唔服氣先嘈 想借程序問題黎吊足總搵white
東亞盃出線咋
人地東亞運都拎埋冠軍啦
係怕佢心灰意冷啫,白生會諗我咁盡力為香港,你地咁對我
只不過係用程序問題掩飾派系鬥爭,俾人捉到痛腳係咁㗎喇,我就唔信以前無髮無天同隻手遮天冇搞過呢味嘢
咁你大傑志同伍爺爺幾時出黎撥亂反正?
即係個程序可以係CEO提供人選再由董事會確認
點會講丫佢地,要恭喜敵人仲慘過叫佢地食屎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞