[本地足球] 2018/19 港超聯及香港隊討論區 (50)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
東亞運柒爺可以打打下走佬, 我都好想知跟到咩規矩?
話左根本羅系屌嘅唔止係程序,係仲有佢地唔想冇埋羅系喺香港足球嘅話語權
唔係立場先行 係實事求事 有見工者條件非常非常合適 本身又未有屬意人選 選擇請個佢地認為啱既人 有咩問題?
利申: 某程度認為白的確合適港隊目前既目標 但長遠黎講個人希望港隊建立現進既打法 所以Prefer 肥甘/KB.
其實係咪唔可以咁做
To Gary White: Don’t care about those mother fuckers, do whatever u can to help HK football
咁唔跟程序就自然有位比人入架啦
好多野唔跟其實都唔代表岩, 只係冇出事就冇人追究
唔怪得而家香港啲工程咁多問題 啲人一句程序係列出黎唔使跟
睇得好多人立場先行 唔理是非
唔係立場先行 係實事求事 有見工者條件非常非常合適 本身又未有屬意人選 選擇請個佢地認為啱既人 有咩問題?
利申: 某程度認為白的確合適港隊目前既目標 但長遠黎講個人希望港隊建立進既打法 所以Prefer 肥甘/KB.
羅神肯真大搞飛馬, 我第一個撐佢

利申: 我以前係反傑, 成日屌柒爺老母
但係你睇返張圖 嗰張表本身就係得兩個位填interviewer 似乎本身就要係預得兩個人in
有冇波台痴線佬知可唔可以咁做
撐 kb 就真係立場行先啦
在職董事應該有保密協議 佢咪辭咗職先爆
況且足總又唔會因為咁樣而使錢打官司
講過好多次,港隊請肥甘係冇用,因為港隊一年有幾多次集訓姐,球員又咪係靠平時球會訓練

你講話想係香港建立一套打法,由球會、青訓都係用呢套打法既話,呢樣野唔係主教練做,而係td做

Kim做td咁多年,乜鳩都冇做過,白袋人工,咪搞到香港足球冇發展過囉,咁既浪費公帑又係咪需要查下先?
其實唔在職就唔駛守?
好多公司有乜乜保密恊議, 但神婆無理由唔知道呢啲野, 可能足總落後或者是是旦旦到一個地步無呢啲野存在
肥甘做國家隊大佬真係好保留
講 cv 其實白係三個入面最強
唔在職就唔洗守既話,呢個世界仲有d咩商業秘密
印象中當年叫kim暫代主教練,之後直接委任佢做主教練同td, 冇公開招聘
其實都要 當時簽約應該包埋離職都要繼續保密 如果唔係下下大粒野離職咪爆撚哂公司啲野出黎?
報道冇話啲文件係神婆提供
我都記得辭職係負責唔係代表可以爆
講唔跟程序, 神婆做得少咩
羅系想KB 做,下年足腫換屆而澳門通緝犯呢一年嚟喺fb發表偉論,班門生又不斷做勢,佢地想壟斷個權力?

利申: 純粹亂噏
睇佢條款啦
不過都係嗰句 如果你係打工仔 離開公司仲爆料就好大機會俾人追究要賠錢
但神婆董事嚟 你係狗德都唔會玩到咁大
而且而家足總未有咩損失住 更加唔會使幾廿百萬去打官司追究
係呀,呢d唔係公帑?

佢resign唔洗賠錢比政府/足總,呢d唔係公帑?
24.7 董事會可不時就香港足總的日常管理及行政事宜而將其部分或全部職能及權力轉授予行政總 裁,有關既授權力如下:
24.7.1 審批、委任及開除年薪或每年費用少於 500,000 港元的職員及顧問;
24.7.2 審批所有議定預算項目及非預算項目的支出,金額上限為 500,000 港元;
24.7.3 審批關於及包括香港足總行政及建築物營運合約的完成工作,有關合約的每年價值上限 為 500,000 港元;
24.7.4 磋商重大合約,並提交董事會最終追認;
24.7.5 將其本身權力分判或轉授予香港足總的僱員或理事。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞