[本地足球] 2018/19 港超聯及香港隊討論區 (50)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
今屆開始修例第二圈包尾嗰隊下屆要踢第一圈外圍賽
唔知決賽周會唔會都係包尾嗰隊下屆要踢第二輪外圍賽
東南亞兩巨頭=??
泰越
佢近排冇咩更新 係咪唔再搵人
呢啲人喺香港大把,仲多過支持香港足球嗰班,算把啦。
都比佢搵晒
又串熱狗
合約天皇神祖即將降臨
港隊在周六(11月17日)凱旋,主帥加利韋特風騷地向球迷及傳媒揮手致意,答謝大家一直以來的支持。韋特同時透露,已經著手部署來年的計劃:「東亞盃決賽周是下年12月踢,具體日期待定,但這個毫無疑問是我們的目標。此外還有2022世界盃外圍賽,還有要約戰不同的國家隊友賽,這樣才可以提升水準,現在初定是3月有印度國家隊前來和港隊友賽,其他賽事仍在籌備中,總之踢得越多比賽越好。」
完成東亞盃次圈外圍賽之後,香港隊在2018年將不會再有比賽出外,至於新一屆省港盃,韋特屬意由較年青的香港球員出戰,也有可能是郭嘉諾教練帶隊,實際情況仍然要商討。

談及中華台北今次全力對抗朝鮮,甚至隊長陳柏良努力至賽後一度暈倒,曾經執教台北的韋特笑說要感謝對方支持:「我在台灣有很多好回憶,今次和香港隊增添了一筆,多謝中華台北隊今次的幫忙,我也特意找了陳柏良飲咖啡聚舊。」

拿到東亞盃出線資格之後,韋特說未來的工作計劃仍然是漫長:「首先我們要多踢比賽,努力提升世界排名,要找高手較量逼使自己進步。如果可以,我也想安排集訓營,但也要和港超聯球會合作,因為大家相輔相成。」

韋特又希望藉今次東亞盃出線,吸引球迷多點入場支持本地波:「我們想為香港足球尋回光輝歲月,但沒有球迷支持是完成不了。在此呼籲球迷多加入場支持港超聯比賽,不要只是迷戀英超。足球就是王道,希望大家多點支持自己人作戰吧。」

https://www.upower.com.hk/article/301498-%E3%80%90%E9%A6%99%E6%B8%AF%E9%9A%8A%E5%87%B1%E6%97%8B%E3%80%91%E4%BE%86%E5%B9%B412%E6%9C%88%E8%B8%A2%E6%9D%B1%E4%BA%9E%E7%9B%83%E6%B1%BA%E8%B3%BD%E5%91%A8-%E9%9F%8B%E7%89%B9%EF%BC%9A%E8%AB%8B?fbclid=IwAR2R0bZ2MDDcYafc5TXRMEo_7Cv4rgbitcZK01XzItAGKmKY9-fdviuRQA0
【凱旋而歸!香港隊平安到埗 🇭🇰】

香港隊平安到埗喇!經過數小時舟車勞頓,香港隊喺台北返番嚟香港,出閘之後仲見到唔少球迷嚟接機!呢個時候梗係要同一班晉級功臣傾下計,兼影番張合照啦!

多謝大家入嚟接機啊!落機之後亦意味著今次呢躺台北之旅已經告終,喺度再次感謝大家嘅支持同鼓勵,香港隊會繼續加油,我哋喺 #決賽周見 !

#撐自己人 #香港勁揪 #EAFFE1 #東亞足球錦標賽

btw 辛苦晒咁多位去左台灣打氣或睇波既巴打絲打
https://youtu.be/NARJkczOycU?t=2225
呢球真係好關鍵....
屌你老味講真凱景果啲小編真係好不負責任
又無人理你既 都唔知驚乜野你估真係有好多人炸你版恥笑你咩 弱隊一支啫
但依家輸場波潛撚到仆街
真心撐你果啲人真係信錯你地
我們會嘗試在國際賽周踢更多及更高水平比賽,從而爭取分數提升排名。作客的對手我們也在聯繫一些亞洲以外的國家,亦獲邀參與一個在歐洲舉行的賽事,但要視乎賽期。

歐洲
alex
關唔關白生network事
歐洲聯賽部分League C同D其實有得打
搞掂了

唔支持都唔好撚踩港隊先得架
比人大炒又點,佢哋都係代表香港架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞