網絡小說集中討論區<9> 既嘗毒草,必當神農

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
我就奇怪你點解知道我係乃飯 原來我改左理々杏個名
我想睇d搞笑d 嘅小說,例如驚悚樂園呢隻
各位有無d咩推介
無盡武裝😍
夜幕遮星,
國將不寧。
新post都係推贅婿,終於要反殺啦,我估搞掂完金人之後應該少寫戰爭,應該係寫完整成個政治體制個啲,輕鬆ko蒙古人,同埋小生活個啲,回味下以前生活
劍來
注視深淵

連個書名都用尼采梗
故事設定係400年後既人類, 地球已經荒涼, 月球已經消失
之後佢就有個梗係話400年後既人類拗緊月球存唔存在

總之你有墨水, 睇得明就會覺得好黑色幽默
但如果睇唔明, 就覺得作者在度發癲
補充:
https://kknews.cc/zh-hk/science/9m8a8gb.html

月球是地球唯一的天然衛星,它圍繞着地球奔騰迴旋不息,它誕生40多億年來,從未離開過地球的身旁,是地球最忠實的伴侶。然而在月球起源的問題上一直存在着不同的爭論,分裂說,撞擊說,俘獲說,同源說...
...
...對於月球的起源,科學家提出各種理論,它們全都有缺陷,因此,上述四種理論 全都難以站得住腳。正如羅賓·布列特博士所稱:「要解釋月球不存在,要比解釋月球存在更容易些。」
最強非半神
殺神永生
頭8成都好正 個世界觀好特別 少有既學院小說
但尾果兩日有趕收工feel

無書睇既可以開黎睇 保證無伏
寧治
抄果埋有part係作者引用Ken Liu作品一段野又冇落註解搞到hi正知識產權條線
啱啱睇完鬥羅大陸
呢個系列我真係睇唔落 曾經書荒迫自己睇百幾話最後都係頂唔順
因為依家本本都開後宮
冇野睇
以前啱啱開始接觸打副本換地圖嘅網絡小說會覺得新奇,但睇左多真係有審美疲勞尤其係退婚流、廢柴流仲有經常大叫我命不由天嘅龍傲天主角,真係睇到起雞皮太尷尬
算係第二本睇既大陸小說,所以還可以
有冇經典推介,必睇嗰d
除左三少嘅書其他大神都睇曬,而唯一曾重睇嘅係《 吞噬星空》
新人入坑求其執一兩本都好睇
無限流有冇興趣
推介一下辰東啲書,佢寫啲配角都幾特別
好多坑👍🏻
遮天 必睇
睇過下無限恐怖頭幾十章
應該唔啱我
有冇人睇恐怖廣播?覺得佢寫到好亂
已睇但已忘記內容
好似有後宮
睇下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞